Новини

Концесионерите на летище Пловдив инвестират в него над 160 милиона евро (снимки)

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-05-18 20:17:00, видяна 241 пъти

Над 160 милиона евро ще инвестират концесионерите на летище Пловдив, което е двойно повече от предвидените в концесията. Това стана ясно на среща между министъра на транспорта Ивайло Московски и представители на консорциумът между "Хайнан" и "Пловдив Еърпорт Инвест".

В първоначалния вариант на концесията беше предвидено инвестициите в обекта да са малко над 79 милиона евро за срок от 35 години.

След приключване на процедурите ще бъде подписан концесионният договор. За всяка календарна година концесионерът ще извършва фиксирано плащане в размер на 600 000 лева без ДДС, както и променливо такова, което ще бъде 6% от нетните приходи от всички дейности за съответната година, свързани с ползването на обекта на концесията.

Китайските инвеститори са заявили намерение да превърнат летището в сериозен транспортен хъб с пътнически терминал и два карго терминала, които да могат да обработват голям брой камиони. Предвижда се да бъде подсилена и разширена пистата на летището, както и изградена ремонтна база за самолети, подобно на тази на летище София.

Това е първият голям транспортен проект в България с участието на китайска компания.Сподели:  
Етикети: летище, инвестират, концесионерите

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...