Новини

Лиляна Павлова: Лидерите на Западните Балкани си тръгнаха от София окуражени и с надежда

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-05-19 10:20:00, видяна 270 пъти

Вярвам, че лидерите на Западните Балкани си тръгнаха от София окуражени и с надежда. Те дойдоха с много ясна и точна перспектива какво трябва да очакват и какво не могат да очакват. Това каза в предаването „Тази събота” по bTV министърът за българското европредседателство Лиляна Павлова след срещата ЕС – Западни Балкани.

„Ние бяхме изключително честни и не им дадохме нито за момент фалшиво очакване или фалшиво обещание. Това не беше Среща на върха на тема "Разширяване”, а на тема "Европейска перспектива” и те я получиха ясно, категорично и безапелационно”, подчерта Павлова.

Според нея срещата е завършила много позитивно, с ясни и конкретни ангажименти. „Европа и европейските лидери си тръгнаха от България по-обединени и с добра перспектива”, убедена е Павлова.

По думите атмосферата е била искрена и конструктивна. "Да, може би си казахме някои неща „право куме в очи”, но имаше нужда да си кажем нещата искрено и директно, а не да се лъжем. Срещата беше колкото искрена, толкова и прагматична, толкова и ясно полагаща накъде вървим. Аз съм по-голям оптимист съм, отколкото бях, преди да започне срещата”, обобщи Лиляна Павлова.

„Ако Република Македония и Гърция довършат този огромен пробив, който направиха в София за името, и Република Македония влезе в НАТО, защо не две, а три държави през 2025 г. да не са следващите членки на ЕС”, посочи министърът за българското европредседателство.

Тя потвърди, че едно от обсъжданите имена е Илинденска Македония, но не е единственото.

„И Ципрас, и Заев казаха, че има поредица от имена на масата, но не пожелаха да ги споделят. Дори на самото заседание, попитани директно, помолиха да им дадем време да ги съгласуват”, отбеляза Павлова.Сподели:  
Етикети: Лиляна, Павлова, лидерите, надежда, западните, Балкани, окуражени

Коментари


ами зна4и лили , добре си се погрижила за господата , продължаваи в същият дух , такива компаньонки трябват на българия , да карат 4ижденците пак да се връщат
0 коментарът е отпреди 9 месеци
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...