Новини

Георг Георгиев: Процесите, които стартирахме в София за Западните Балкани са необратими

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-05-19 19:04:00, видяна 176 пъти

Срещата на върха в София трябва да се оцени като огромен успех като, огромен успех на премиера, който успя да мотивира европейските лидери и успех на правителството за присъединяването на Западните Балкани към ЕС. Няма друга алтернатива за ЕС, ако искаме силен Европейски съюз. Това заяви зам.-министърът на Външните работи Георг Георгиев в предаването "Офанзива" по Канал 3.

Ангажирането със срокове и дати за присъединяването не е са поставени на срещата, а стъпките, които държавите трябва да извървят, за да покрият критериите за присъединяване към Съюза. Европа няма как да бъде обединена и силна, ако има шест държави, които са извън него, каза Георгиев и отбеляза, че от австрийското и румънското председателство, които следват след българското, са заявили, че темата за Западните Балкани ще остане в дневния ред на Европа. Процесите, които стартирахме в София са необратими, категоричен бе той.

България стои на добра позиция и като геостратегия и географско положение, което ни прави желан партньор, смята още зам.външният министър.Сподели:  
Етикети: Георгиев, процесите, западните, Георг, Балкани, необратими, стартирахме

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...