Новини

Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред проведе съвместно заседание с колегите си в Румъния

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-05-21 13:35:00, видяна 155 пъти

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и членове на комисията проведоха съвместно заседание с Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в Румъния, съобщиха от пресцентъра на парламента.

То беше в сградата на румънския парламент в Букурещ, която българските депутати имаха възможността да разгледат по-рано днес. Работното посещение в северната ни съседка е по покана на румънската комисия и нейния председател Дорел Къпрар. На заседанието присъства и министърът по европейски въпроси на Румъния Виктор Негреску, който представи работата на своето ведомство.

Цветан Цветанов благодари на Дорел Къпрар за подкрепата за приемането с консенсус на Процедурните правила за функционирането на Съвместната група за парламентарен контрол на дейността на Европол, тъй като румънската делегация бе сред тези с първоначални резерви. По време на работната среща бе изразено общо мнение, че двете страни гарантират сигурността на 3 264 километра от най-уязвимата част на външните граници на Европейския съюз и осигуряват граничен контрол на високо ниво, с което значително допринасят за европейската сигурност.Сподели:  
Етикети: сигурност, Румъния, заседание, Комисията, проведе, колегите, съвместно, обществен, вътрешна

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...