Новини

Утре пускат за движение едно от локалните платна на Северната тангента

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-05-21 15:55:00, видяна 127 пъти

От утре ще бъде пуснато за движение едно от локалните платна на Северната скоростна тангента на София между кварталите Илиянци и Требич. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова, предаде БНТ.

Тя обяви и че предстои да бъдат изградени и връзките на скоростния път с останалите шосета в района.

Връзката между кварталите Требич и Илиянци се прави от години, през пътя се налага да преминават големи камиони, което предизвиква задръствания и отсечката е особено рискова. Една от причините за забавянето на строителството на пътя са отчуждителните процедури, които най-често се обжалват от собственици на имотите в района, обясни Фандъкова. Без двете локални платна на скоростният път, камионите трябва да преминават през тесен подлез под Северната тангента.

"Четири са обектите, по които работят районните кметове. Освен тук, където сме най-напреднали с пускането на локалните платна и връзката със село Требич, работят кметовете на Подуяне за отчуждаване на източната тангента, връзката с булевард Ботегврадско шосе - там са най-напреднали процедурите по придобиване на земя, заложили сме средства за изграждане, веднага щом те приключат, можем да започнем изграждането, а също така кметът на район "Сердика" работи по две отсечки за връзката с Кубратово и бул. Илиянци", заяви Фандъкова.
 Сподели:  
Етикети: едно, движение, Утре, тангента, Северната, платна, локалните

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...