Новини

Съобщение от СДВР относно искане за провеждане на мероприятие за утре в София

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-05-21 21:21:00, видяна 252 пъти

На 21.05.2018 г. в СДВР е проведена работна среща във връзка с постъпило уведомително писмо до Столична община от Политическо обединение "Демократична България" за провеждане на масово мероприятие на 22.05.2018 г. от 18:30 часа пред сградата на Министерски съвет - протест срещу "Рестарта на проект АЕЦ "Белене" и предстоящото му гласуване в Парламента".

На срещата са присъствали представители на СО, Дирекция "Сигурност", СДВР и представител от страна на организатора.

По време на работната среща, на организатора е обяснено, че на същата дата за времето от 17:30 до 20:00 часа на пл. "Независимост" има заявено друго масово мероприятие и са му разяснени разпоредбите на чл. 20, ал. 2 от НАРЕДБА номер 1 за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична община, а именно: "Когато са постъпили уведомления от няколко организатори за провеждането на различни прояви в едно и също време, място и път на движение преди изтичането на двадесет и четири часа от постъпването на първото уведомление, съответните органи на общинската администрация съдействат за постигане на съгласие между заинтересованите организатори за безконфликтно провеждане на планираните прояви в различно време или място. Ако съгласие не бъде постигнато, органите на общинската администрация осигуряват провеждането на обществената проява, за която е пристигнало първото уведомление."

СДВР уточнява, че в своята работа се ръководи единствено от задължението си да спазва законността и да осигурява обществения ред в столицата.Сподели:  
Етикети: Искане, СДВР, Утре, относно, съобщение, провеждане, мероприятие

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...