Новини

Разширен списък на държавите, отворили границите си за ваксинирани пътници

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2021-04-07 19:00:46, видяна 274 пъти

Международните пътувания с цел туризъм все още са трудно осъществима мечта за милиони хора по света.

Ваксинираните пътници обаче са с една крачка по-близо до реализирането й. 

Списъкът с държави по света, обявили, че границите им ще бъдат широко отворени за имунизирани туристи, обаче непрекъснато расте.

Вижте последния му ъпдейт:

Гърция

Страната ще бъде отворена за туристи от 14 май, стига пътуващите да са напълно ваксинирани, да предоставят документ за антитела или отрицателен тест за коронавирус. Работещите в гръцката туристическа индустрия ще бъдат имунизирани веднага след уязвимите групи. 

Португалия

Туристите, които са избрали за дестинация Португалия, трябва да представят сертификат за ваксинация или отрицателен тест за COVID-19, за да влязат в страната след 17 май.

Хърватия

Напълно ваксинирани пътници от всички краища на света ще могат да пътуват до Хърватия, без да е необходимо да се изследват или да се самоизолират при пристигането си. Те трябва да докажат, че са получили и двете дози от ваксина срещу коронавирус 14 дни преди пътуването.

Тайланд

Тайланд ще започне да премахва карантинните изисквания и да отваря границите си за напълно ваксинирани пътници от 1 юли 2021 г. Популярният остров Пукет ще бъде първата дестинация в страната, която ще посреща международни туристи.

От октомври Пукет, Краби, Пхангнга, Ко Самуи, Чонбури (Патая) и Чианг Май ще бъдат достъпни без карантина за ваксинирани пътници. Пътуващите обаче трябва да прекарат най-малко седем дни в първоначалната дестивация и да планират маршрута си.

На 18 гръцки острова всички се ваксинирахаРекламират ги като свободни от COVID-19

Кипър

През декември Кипър се превърна в първата държава-членка на Европейския съюз, която обяви, че планира да премахне изискванията за влизане в страната за ваксинирани пътници. Сподели:  

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Сериозен спад на новите случаи...

Сериозен спад на новите случаи на COVID-19 у нас за последните 7 дни преди 22ч. 7мин.
През последното денонощие в страната са отчетени 2803 нови случая на COVID-19, става... още»
Девет признака, че сте готови да... Седем начина да повишим имунитета
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...