Новини

Азиатските индекси продължават възходящия си тренд

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2021-04-08 08:00:52, видяна 88 пъти

Повечето борсови индекси в азиатско-тихоокеанския регион продължават позитивната тенденция от последните дни, подкрепени от позитивните очаквания за глобалната икономика.

В Хонконг Hang Seng отчита ръст 1.1%, китайският Shanghai Composite регистрира повишение от 0.2 на сто, а в Австралия S&P/ASX 200 добави близо процент към стойността си в сутрешната търговия.

Изключение от общата позитивна тенденция към момента правят японският Nikkei 225 и корейският KOSPI, които бележи спад съответно от 0.4 и 0.2 на сто.

Късно снощи на Уолстрийт водещите индекси останаха стабилни и приключиха сесията с минимални изменения. Широкият S&P 500 регистрира минимален ръст от 0.15%, след като стана ясно, че Федералният резерв иска да види по-ясни сигнали за устойчивия растеж на американската икономика, преди да започне да намалява покупките на облигации и да затяга монетарната си политика.

Стенограмата от мартенското заседание на институцията показа, че членовете на борда по монетарна политика засега не очакват рязко повишение на инфлацията, което вдъхна увереност на пазарните участници.

Междувременно, финансовият министър Джанет Йелън обяви плановете си за увеличаване на данъчните приходи с близо 2 трилиона долара. Това ще помогне за финансирането на мащабните инфраструктурни инвестиции, предвидени от администрацията на президента Джо Байдън. 

Европейският проект за общи облигации - успех или провал? Общата стойност на пакета възлиза на 750 милиарда евро, или 5.6% от брутния вътрешен продукт на Общността

Доларът поевтиня до най-ниските си нива за последните две седмици, като тази сутрин "зелените пари" се търгуваха на ниво от 1.1872 спрямо еврото и 109.68 спрямо японската йена.

На стоковите пазари тази сутрин петролът поевтиня с 0.5% след публикуването на данните за запасите от горива и суров петрол на американското министерство на енергетиката.

Запасите от суров петрол намаляват с 3.5 милиона барела на седмична база, но бензиновите се увеличават с 4 милиона барела, което беше основната причина за натиска върху цените. Повечето анализатори очакваха леко понижение.

Цената на американския лек суров петрол се движи около 59.50 долара за барел, а тази на сорта брент е малко под 63 долара за барел.Сподели:  

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Сериозен спад на новите случаи...

Сериозен спад на новите случаи на COVID-19 у нас за последните 7 дни преди 21ч. 58мин.
През последното денонощие в страната са отчетени 2803 нови случая на COVID-19, става... още»
Девет признака, че сте готови да... Седем начина да повишим имунитета
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...