Новини

Как Facebook се справя с неподходящото съдържание?

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2012-06-20 15:07:02, видяна 294 пъти

Да се гарантира на спазването на правилата във Facebook от страна на неговите над 900 милиона потребители, е задача, за която са необходими стотици служители.

Тези служители са базирани в Менло Парк, Остин, Дъблин и Хайдерабад и се занимават 24 часа в денонощието с изпращаните от потребители доклади за неподходящо съдържание, публикувано на сайта. Вчера от Facebook разкриха как тези хора вършат работата си.

Докладите за неподходящо съдържание, които потребителите могат да подават с няколко кликвания, се насочват към един от тези четири екипа.

Екипът за оскърбително съдържание се занимава със спама и сексуалното съдържание.

В същото време екипът по сигурността се справя със заплахите за вандализъм, графично насилие, правдоподобните заплахи за упражняване на насилие и употребата на наркотици.

Екип по омразата и тормоза се занимава с докладите за омраза и тормоз.

Има и екип по достъп, на който са поверени хакнатите акаунти, както и акаунтите на най-различни шарлатани.

Ако се установи, че даденото съдържание нарушава политиката на Facebook, то се премахва от сайта, а този, който го е публикувал, бива предупреден. Същите екипи на Facebook могат да блокират потребители, които публикуват неподходящо съдържание, или да им наложат забрана за достъп до определени функции на сайта. Отделен екип се занимава с обжалванията.

Понякога съдържанието във Facebook нарушава не само политиката на компанията, но и закона.

Преди време например на сайта бяха открити снимки на човек, който източва бензина на полицейски автомобил. Откривани са снимки на откраднати вещи, призиви за помощ и дори информация за извършващи се в момента престъпления.

Тези доклади не е задължително да идват от екипите на Facebook, но от компанията твърдят, че ще ги споделят с властите, когато смятат, че може да се предотврати измама или друга нелегална дейност, да се предотврати нанасянето на телесна повреда и т.н.Сподели:  
Етикети: справя, Facebook, съдържание, неподходящото

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Какво научи един милиардер от...

Какво научи един милиардер от един таксиметров шофьор преди 22ч. 52мин.
Откакто спира с училището на 16-годишна възраст, за да започне да се занимава с бизнес,... още»
Сервитьорът, който ще се ожени за... Уейн Рууни продава хибридния си... Доходност от 4-5% за три седмици!... Давос 2018: Наслаждавайте се на...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Най-великият шоумен

Хю Джакман става Финиъс Барнъм – американски импресарио, който извървява целия път от нулата до...

още...