Новини

Как Facebook се справя с неподходящото съдържание?

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2012-06-20 15:07:02, видяна 289 пъти

Да се гарантира на спазването на правилата във Facebook от страна на неговите над 900 милиона потребители, е задача, за която са необходими стотици служители.

Тези служители са базирани в Менло Парк, Остин, Дъблин и Хайдерабад и се занимават 24 часа в денонощието с изпращаните от потребители доклади за неподходящо съдържание, публикувано на сайта. Вчера от Facebook разкриха как тези хора вършат работата си.

Докладите за неподходящо съдържание, които потребителите могат да подават с няколко кликвания, се насочват към един от тези четири екипа.

Екипът за оскърбително съдържание се занимава със спама и сексуалното съдържание.

В същото време екипът по сигурността се справя със заплахите за вандализъм, графично насилие, правдоподобните заплахи за упражняване на насилие и употребата на наркотици.

Екип по омразата и тормоза се занимава с докладите за омраза и тормоз.

Има и екип по достъп, на който са поверени хакнатите акаунти, както и акаунтите на най-различни шарлатани.

Ако се установи, че даденото съдържание нарушава политиката на Facebook, то се премахва от сайта, а този, който го е публикувал, бива предупреден. Същите екипи на Facebook могат да блокират потребители, които публикуват неподходящо съдържание, или да им наложат забрана за достъп до определени функции на сайта. Отделен екип се занимава с обжалванията.

Понякога съдържанието във Facebook нарушава не само политиката на компанията, но и закона.

Преди време например на сайта бяха открити снимки на човек, който източва бензина на полицейски автомобил. Откривани са снимки на откраднати вещи, призиви за помощ и дори информация за извършващи се в момента престъпления.

Тези доклади не е задължително да идват от екипите на Facebook, но от компанията твърдят, че ще ги споделят с властите, когато смятат, че може да се предотврати измама или друга нелегална дейност, да се предотврати нанасянето на телесна повреда и т.н.Сподели:  
Етикети: справя, Facebook, съдържание, неподходящото

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Богат си, ако имаш 1000 лева...

Богат си, ако имаш 1000 лева на месец преди 20ч. 16мин.
Заможните българи ядат по-малко хляб, но значително повече плодове, зеленчуци и месо от... още»
В София показаха автомобил за 400... Красива кулоподобна къща с гледка... Черният понеделник навърши 30 години Събудете си и си задайте тези 3...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Американски убиец

Мич е около 30-те, а вече е загубил родителите си в катастрофа и годеницата си в терористичен акт....

още...