Новини

Как Facebook се справя с неподходящото съдържание?

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2012-06-20 15:07:02, видяна 280 пъти

Да се гарантира на спазването на правилата във Facebook от страна на неговите над 900 милиона потребители, е задача, за която са необходими стотици служители.

Тези служители са базирани в Менло Парк, Остин, Дъблин и Хайдерабад и се занимават 24 часа в денонощието с изпращаните от потребители доклади за неподходящо съдържание, публикувано на сайта. Вчера от Facebook разкриха как тези хора вършат работата си.

Докладите за неподходящо съдържание, които потребителите могат да подават с няколко кликвания, се насочват към един от тези четири екипа.

Екипът за оскърбително съдържание се занимава със спама и сексуалното съдържание.

В същото време екипът по сигурността се справя със заплахите за вандализъм, графично насилие, правдоподобните заплахи за упражняване на насилие и употребата на наркотици.

Екип по омразата и тормоза се занимава с докладите за омраза и тормоз.

Има и екип по достъп, на който са поверени хакнатите акаунти, както и акаунтите на най-различни шарлатани.

Ако се установи, че даденото съдържание нарушава политиката на Facebook, то се премахва от сайта, а този, който го е публикувал, бива предупреден. Същите екипи на Facebook могат да блокират потребители, които публикуват неподходящо съдържание, или да им наложат забрана за достъп до определени функции на сайта. Отделен екип се занимава с обжалванията.

Понякога съдържанието във Facebook нарушава не само политиката на компанията, но и закона.

Преди време например на сайта бяха открити снимки на човек, който източва бензина на полицейски автомобил. Откривани са снимки на откраднати вещи, призиви за помощ и дори информация за извършващи се в момента престъпления.

Тези доклади не е задължително да идват от екипите на Facebook, но от компанията твърдят, че ще ги споделят с властите, когато смятат, че може да се предотврати измама или друга нелегална дейност, да се предотврати нанасянето на телесна повреда и т.н.Сподели:  
Етикети: справя, Facebook, съдържание, неподходящото

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Изобретиха алтернатива на...

Изобретиха алтернатива на пластмасовите бутилки преди 22ч. 35мин.
Пластмасовите бутилки са един от основните проблеми на екологията на нашата планета още»
Леко ремарке-кемпер предлага място... Колко печелят шефовете на... 5 работни правила, които подлудяват... Топ 6 плажни дестинации в Европа
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Признак на живот

Шест астронавти на борда на космическа станция изследват проби от Марс, които могат да докажат, че...

още...