Новини

Фед готов за действия, еврото прекъсва ръста си

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2012-06-21 09:18:59, видяна 176 пъти

Еврото регистрира известно понижение в очакване на търга за испанския дълг, който ще се проведе днес. Единната валута прекъсна двудневното си поскъпване спрямо долара и йената, преди ключовите данни за активността в сектора на услугите в Еврозоната.

Търсенето на долари обаче е ограничено в известна степен от изразената готовност на Фед за въвеждане на по-нататъшни стимули, поради слабото представяне на пазара на труда и щатската икономика последните месеци.

Испания ще емитира дълг с матуритет 2014, 2015 и 2017 година. Страната емитира по-рано през седмицата първи дълг от поисканата помощ от ЕС преди около две седмици.

„Докато испанските дългови проблеми са част от реалността, негативните ми възгледи за еврото няма да се променят“, коментира Марио Уеда, главен стратег в FX Prime Corp., цитиран от Bloomberg. „Дали Испания ще е в състояние да се справи с дълговите си проблеми, тепърва предстои да видим, така че напрежението на пазара ще се запази“, допълва анализаторът.

Еврото се понижи с 0.3% до 1.2670, но впоследствие върна част от изгубеното и рано тази сутрин се търгува при нива от 1.2680.

Единната валута загуби 0.2% спрямо йената и се търгува при нива от 100.85 йени, след като поскъпна с 1.6% предходните два дни. Щатската валута добави 0.1% спрямо йената до 79.60 йени.

Лихвите по 10-годишните испански облигации се понижиха вчера за втори пореден ден до нива от 6.74%. На 18-ти юни лихвите достигнаха нива от 7.29%, което бе рекордно ниво в историята им и над 7-процентната граница, която принуди Гърция, Ирландия и Португалия да търсят спасителни помощи от ЕС.

Междувременно европейските финансови министри ще се срещнат днес в Люксембург, за да обсъждат намиране на начини за справяне с кризата.

Икономическите данни, които се очаква да излязат днес, е напълно възможно да покажат негативното отражение на кризата върху европейските компании.Сподели:  
Етикети: Еврото, готов, действия, ръста, прекъсва

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...