Новини

По IPO на година

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2016-09-20 10:33:41, видяна 130 пъти

През 2015 г. технологичната компания Сирма Груп Холд се листна на Българска фондова борса, като успя да набере 11.4 млн. лв. свеж ресурс. Листването тогава показа, че пазарните участници разполагат със значителни средства, които могат да насочат към подходящи емисии.

От днес (20 септември) започва приемането на поръчки за акции от първичното публично предлагане (IPO) на Алтерко АД, което ще продължи до 19 октомври 2016 г., включително. Днес от 17.30 часа в хотел Hilton ще се състои презентация пред инвеститори и медии на компанията.

Алтерко АД ще предложи 1.5 млн. броя нови обикновени акции с номинал 1 лв. Емисионната стойност на една акция ще бъде определена в диапазона от 1.10 до 2.20 лв., в зависимост от интереса към емисията. Тя ще се счита за успешна, ако бъдат записани минимум 750 хил., или половината от предложените акции.

Средствата ще се използват основно за производството, реализацията и усъвършенстването на продуктите SHE (система за автоматизиран контрол на дома) и MyKi (смарт часовник за деца), както и за оборудването на развоен център за разработка на нови технологии и устройства от сегмента на „Интернет на нещата“, който е приоритетен за бъдещото развитие на групата на Алтерко АД.

Всички дейности, свързани с това бизнес направление, ще се разработват и развиват от Алтерко Роботикс ЕООД, което е дъщерно дружество на Алтерко АД.

В зависимост от цената и броят на записаните акции, Алтерко може да набере между 825 хил. лв. и 3.3 млн. лв. Ако бъдат записани всички акции при максимална цена, капитализацията на компанията ще е 33 млн. лв.

При успех на емисията книжата на Алтерко ще започнат да се търгуват на Българска фондова борса от 28 ноември.

До края на месеца от компанията ще публикуват и данните за резултатите си до септември. Към 30 юни компанията има консолидирани приходи от продажби в размер на 14.879 млн. лв. спрямо 12.25 млн. лв. за преди година.

Нетната печалба за първите шест месеца на 2016 г. възлиза на 72 хил. лв. срещу загуба от 179 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано.

Групата на „Алтерко“ АД е телекомуникационен лидер с над 15-годишен опит в сферата на мобилните услуги и продукти с добавена стойност, които предоставят възможности на бизнеса да се възползва от предимствата на: мобилните разплащания, мобилните портали и мобилния маркетинг.

Групата има покритие в целия свят чрез директни отношения с над 20 мобилни операторa, които осигуряват достъп до над 1 милиард крайни потребители.

Тя разполага с офиси в 7 държави на 3 континента и има над 100 служители от повече от 10 националности. Групата си партнира с над 300 корпоративни клиенти, които генерират над 20 млн. лв. годишен оборот.Сподели:  

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...