Новини

Deutsche Bank с драстично намаление на бонусите миналата година

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2017-03-20 14:50:03, видяна 101 пъти

Германският банков гигант Deutsche Bank намали бонусите си с повече от три четвърти миналата година, показва годишният му доклад, цитиран от ВВС.

Бонусите са намалени до 0.50 милиарда евро спрямо 2.4 милиарда евро предишната година. Общо за заплати на служителите в банката, които са над 100 000 във всичките й клонове по света, са заделени 8.9 милиарда евро през 2016 г. спрямо 10.5 милиарда евро предишната година.

Deutsche Bank се опитва да намали разходите, като съкрати над хиляда работни места миналата година и набира пари. Тя е в процес на набиране на 8 милиарда евро чрез продажба на нови акции.

В понеделник цената на акциите на банката намаля с 1%, до 17.67 евро.  Тя регистрира годишни загуби в размер на 1.4 млрд. евро през 2016 г., след като се наложи да плати наложени от съда глоби. През 2015 г. обаче Deutsche Bank регистрира по-голяма загуба от 6.4 милиарда евро.

Само в последните три месеца на 2016 г. банката загуби 1.9 милиарда евро, главно заради рекордната глоба, която й беше наложена в САЩ. През януари тя беше глобена от американските и британските регулатори заради план за пране на руски пари.

Глобиха Deutsche Bank с 630 млн. долара заради пране на пари Т. нар. "огледални сделки" са извършвани между 2011 и 2015 г.

Големите банки платиха тежки глоби в последните години заради редица нередности, включително злоупотреби с лихвени проценти, валутни курсове и неправомерна продажба на продукти.

Освен това условията за тях се влошават и заради затягането на регулациите. Запазването на ниските лихвени проценти са друг елемент в по-тежката обстановка за банките, тъй като е много по-трудно да постигат печалба, когато разликата между лихвите по заемите и по депозитите са толкова малки.

Deutsche Bank, която миналата година беше определена за най-рисковата банка в света от Международния валутен фонд заради глобалната си слабост, по-бавно от конкурентите си предприема действия да се възстанови от финансовата криза през 2008 г.

В момента банката е в процес на затваряне на 200 клона в Германия и на съкращаване на около 9000 служители.Сподели:  
Етикети: Драстично, Deutsche, Bank, миналата, бонусите, намаление

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

10 гръцки плажа, които...

10 гръцки плажа, които задължително трябва да посетите преди 13ч. 9мин.
Ако търсите топло, екзотично, красиво, спокойно и чисто място, на което да прекарате... още»
Продажбата на Нова: Как се формира... Откриха мъртъв южнокорееца, наложил... Къде по света се надуват имотни... Да се скъсява еврото означава да се...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Черната пантера

Черната пантера проследява историята на Т‘Чала, който, след смъртта на баща си - краля на Уаканда,...

още...