Новини

Илон Мъск иска да свърже човешкия мозък с компютър до 4 години

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2017-04-21 12:16:28, видяна 505 пъти

Основателят и изпълнителен директор на Tesla Inc. Илон Мъск обяви, че новата му компания Neuralink Corp работи за свързване на човешкия мозък с интерфейса на машина посредством устройство с големина един микрон (микрометърът е равен на една милионна част от метъра – бел. ред.).

Компанията планира да пусне на пазара в срок до 4 години продукта, който може да помага на хора с тежки мозъчни травми, казва Мъск в интервю през Wait But Why, цитирано от CNBC

„Ако искам да комуникирам с теб дадена концепция, ти ще се ангажираш по същество чрез консенсуална телепатия”, казва милиардерът. 

Изкуственият интелект и ученето от страна на машините ще създаде толкова сложни и подобни на Бог компютри, че хората ще имат нуждата да имплантират „невронни връзки” в мозъците си, за да се справят с тях, каза Мъск по време на конференция през миналата година. 

„Има редица концепции във вашата глава, които мозъкът се опитва да натъпче в тази невероятно ниска скорост за пренос на данни, наречена говор или писане, посочва Мъск в последното си интервю.

„Ако имате два мозъчни интерфейса, ще можете всъщност да осъществявате некомпресирана директна комуникация с друга личност”, казва милиардерът.

Технологията може да се разработва между 8 и 10 години за да стане използваема от хора без увреджания, като всичко ще зависи от времето необходимо за регулаторно одобрение и как устройството ще работи на хора с увреждания, посочва Мъск в интервюто си.  

Илон Мъск основава нова компанияНякак си милиардерът Илон Мъск успя да намери време и да стартира още една нова компания.

През март тази година, Wall Street Journal предаде, че Мъск е създал компания, която ще работи по свързване на човешкия мозък с компютри. 

Компанията Neuralink е регистрирана в Калифорния като фирма за „медицински проучвания” през юли миналата година, като финансирането на дейността ще става главно с личните средства на Мъск.Сподели:  
Етикети: компютър, мозък, човешкия, свърже, Илон, Мъск

Коментари


Нищо няма да свърже този Крадец. Използва завещанието на Никола Тесла за собствени облаги клоуна. Няма да е зле да признае какво има в Зона 51. Там няма извънземни. А именно Зона 51 е една голяма Киностудия в която се извършват всички излитания в Космоса. Илън Мъск е ТЪП ИЛЮМИНАТ. Никола Тесла каква ТЕСЛА му е приготвил идея си няма.

0 коментарът е отпреди 1 година
Zda
Стига с тая зона 51. С бюджетите, които САЩ и СССР хвърлиха, можеше да изпратят човек и до Марс. Без връщане, разбира се.
0 в отговор на Dodo, коментарът е отпреди 1 година
Кажи каква тесла му е приготвил де! А иначе гаджето на Джони Деп сега ще го сдуха и него!
0 в отговор на Dodo, коментарът е отпреди 1 година
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Привличане

Лентата ни среща с любимата на всички учителката по история и инструктор по танци – Лора Ангелова...

още...