Новини

Илон Мъск иска да свърже човешкия мозък с компютър до 4 години

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2017-04-21 12:16:28, видяна 474 пъти

Основателят и изпълнителен директор на Tesla Inc. Илон Мъск обяви, че новата му компания Neuralink Corp работи за свързване на човешкия мозък с интерфейса на машина посредством устройство с големина един микрон (микрометърът е равен на една милионна част от метъра – бел. ред.).

Компанията планира да пусне на пазара в срок до 4 години продукта, който може да помага на хора с тежки мозъчни травми, казва Мъск в интервю през Wait But Why, цитирано от CNBC

„Ако искам да комуникирам с теб дадена концепция, ти ще се ангажираш по същество чрез консенсуална телепатия”, казва милиардерът. 

Изкуственият интелект и ученето от страна на машините ще създаде толкова сложни и подобни на Бог компютри, че хората ще имат нуждата да имплантират „невронни връзки” в мозъците си, за да се справят с тях, каза Мъск по време на конференция през миналата година. 

„Има редица концепции във вашата глава, които мозъкът се опитва да натъпче в тази невероятно ниска скорост за пренос на данни, наречена говор или писане, посочва Мъск в последното си интервю.

„Ако имате два мозъчни интерфейса, ще можете всъщност да осъществявате некомпресирана директна комуникация с друга личност”, казва милиардерът.

Технологията може да се разработва между 8 и 10 години за да стане използваема от хора без увреджания, като всичко ще зависи от времето необходимо за регулаторно одобрение и как устройството ще работи на хора с увреждания, посочва Мъск в интервюто си.  

Илон Мъск основава нова компанияНякак си милиардерът Илон Мъск успя да намери време и да стартира още една нова компания.

През март тази година, Wall Street Journal предаде, че Мъск е създал компания, която ще работи по свързване на човешкия мозък с компютри. 

Компанията Neuralink е регистрирана в Калифорния като фирма за „медицински проучвания” през юли миналата година, като финансирането на дейността ще става главно с личните средства на Мъск.Сподели:  
Етикети: компютър, мозък, човешкия, свърже, Илон, Мъск

Коментари


Нищо няма да свърже този Крадец. Използва завещанието на Никола Тесла за собствени облаги клоуна. Няма да е зле да признае какво има в Зона 51. Там няма извънземни. А именно Зона 51 е една голяма Киностудия в която се извършват всички излитания в Космоса. Илън Мъск е ТЪП ИЛЮМИНАТ. Никола Тесла каква ТЕСЛА му е приготвил идея си няма.

0 коментарът е отпреди 5 месеци
Zda
Стига с тая зона 51. С бюджетите, които САЩ и СССР хвърлиха, можеше да изпратят човек и до Марс. Без връщане, разбира се.
0 в отговор на Dodo, коментарът е отпреди 5 месеци
Кажи каква тесла му е приготвил де! А иначе гаджето на Джони Деп сега ще го сдуха и него!
0 в отговор на Dodo, коментарът е отпреди 5 месеци
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Рядък автомобил се появи близо...

Рядък автомобил се появи близо до Стоунхендж преди 14ч. 10мин.
Недалеч от известната на целия свят английска забележителност – Стоунхендж, се... още»
5 достъпни алтернативи на iPhone X 11 странни навика на гениите 5 важни причини да си взeмeте... Апартамент за пораснали деца
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Зад волана

Това е Бейби (Ансел Елгорт), невинно изглеждащ шофьор на бегълци, който може да закара закоравели...

още...