Новини

Вечерният режим на Бил Гейтс

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2017-04-21 16:28:06, видяна 614 пъти

Вероятно смятате, че най-богатият мъж на света, който прекарва дните си в борба с маларията и пътешествия из света, посветен на филантропия, няма време за домакински задължения...

Всъщност Бил Гейтс отделя време за чистене след вечеря.

Аз мия чиниите всяка вечер, казва той по време на сесия в Reddit , озаглавена Ask Me Everything. Щом чиниите са измити, а кожата по пръстите му вече е понабръчкана, Гейтс посяга към приятно четиво за преди сън.

Той е ненаситен читател и дори отделя време, за да поддържа блог и влог на тема любимите му книги.

Става дума за елементарен вечерен режим, който мнозина от нас познават добре. Има научни доказателства, които подкрепят ползите от него.

Миенето на чинии може да се възприеме като отличен начин за справяне със стреса. Същевременно това си остава още една задача, която трябва да отмятаме ежедневно.

Едно проучване на университета във Флорида от 2015 г. гласи, че практикуването на трениращи вниманието техники, докато мием чиниите, бори стреса.

Много хора и изследователи правят точно това, за да стимулират креативността си.

Нов втори най-богат човек в света 53-годишният Джеф Безос вече е вторият най-богат човек в света, става ясно от данни на Bloomberg

Четенето преди сън, което Гейт практикува ежедневно, също понижава стреса, сочат научни изследвания.

Всичкото това четене категорично е част от творческото гориво, с което милиардерът разполага. По този начин той оформя своето разбиране за света и се стреми да внася подобрения в работата на общата им фондация с Мелинда Гейтс.

Почти сигурни сме, че Бил Гейтс няма да препоръча миялна машина на никого, особено предвид инициативата му за глобално развитие.Сподели:  
Етикети: режим, Вечерният , Бил Гейтс

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Пчеличката Мая: Игрите на меда

Кошерът на Мая е развълнуван, след като лятната реколта е приключила, а от Бъзтрополис е пристигнала...

още...