Новини

Вечерният режим на Бил Гейтс

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2017-04-21 16:28:06, видяна 479 пъти

Вероятно смятате, че най-богатият мъж на света, който прекарва дните си в борба с маларията и пътешествия из света, посветен на филантропия, няма време за домакински задължения...

Всъщност Бил Гейтс отделя време за чистене след вечеря.

Аз мия чиниите всяка вечер, казва той по време на сесия в Reddit , озаглавена Ask Me Everything. Щом чиниите са измити, а кожата по пръстите му вече е понабръчкана, Гейтс посяга към приятно четиво за преди сън.

Той е ненаситен читател и дори отделя време, за да поддържа блог и влог на тема любимите му книги.

Става дума за елементарен вечерен режим, който мнозина от нас познават добре. Има научни доказателства, които подкрепят ползите от него.

Миенето на чинии може да се възприеме като отличен начин за справяне със стреса. Същевременно това си остава още една задача, която трябва да отмятаме ежедневно.

Едно проучване на университета във Флорида от 2015 г. гласи, че практикуването на трениращи вниманието техники, докато мием чиниите, бори стреса.

Много хора и изследователи правят точно това, за да стимулират креативността си.

Нов втори най-богат човек в света 53-годишният Джеф Безос вече е вторият най-богат човек в света, става ясно от данни на Bloomberg

Четенето преди сън, което Гейт практикува ежедневно, също понижава стреса, сочат научни изследвания.

Всичкото това четене категорично е част от творческото гориво, с което милиардерът разполага. По този начин той оформя своето разбиране за света и се стреми да внася подобрения в работата на общата им фондация с Мелинда Гейтс.

Почти сигурни сме, че Бил Гейтс няма да препоръча миялна машина на никого, особено предвид инициативата му за глобално развитие.Сподели:  
Етикети: режим, Вечерният , Бил Гейтс

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Изобретиха алтернатива на...

Изобретиха алтернатива на пластмасовите бутилки преди 22ч. 40мин.
Пластмасовите бутилки са един от основните проблеми на екологията на нашата планета още»
Леко ремарке-кемпер предлага място... Колко печелят шефовете на... 5 работни правила, които подлудяват... Топ 6 плажни дестинации в Европа
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Смърфовете: Забравеното селце

В този изцяло нов анимационен филм за сините дребосъци, Смърфиета и нейните най-добри приятели...

още...