Новини

Топ 5 на най-красивите български плажове

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2017-05-19 18:30:51, видяна 953 пъти

Дължината на черноморското крайбрежие на България е 354 км. То започва от нос Сиврибурун при границата с Румъния и завършва при устието на река Резовска при границата с Турция.

200 км от тази брегова ивица са плажове. Точният им брой не е известен, но спокойно можем да твърдим, че са поне стотици.

По Черноморието ни все още има девствени кътчета, подходящи за любителите на нудизма и къмпинга. Налице са и добре урбанизирани плажни ивици, които са крайбрежна спирка на обичащите удобствата и кулинарните специалитети.

Не твърдим, че тази класация на десетте най-хубави плажа у нас ще допадне на всеки. Това са фаворитите на екипа на Profit.bg, така че ще ни простите пристрастията към девствените и все още незастроени кътчета от българското Черноморие:

Болата

 

Залив Болата

A post shared by Болгария (@lookatbg) on

Jun 16, 2016 at 12:39pm PDT

Няма как да го пропуснем. Този малък залив край Каварна е признат за най-красивия български залив в световен мащаб.

В миналото достъпът до него е невъзможен, защото попада в забранена военна зона. Днес това пък е защитена природна територия.

Болата е единственият пясъчен плаж в района на нос Калиакра. През него тече река, която се влива в морето, а от двете му страни се издигат скали, в които стихията е издълбала множество пещери.

Шкорпиловци

 

#nofilter

Намира се близо до морската ни столица Варна. Това е най-дългата плажна ивица у нас - цели 12 километра пясък. На места тя е широка повече от 100 метра.

Това е и едно от най-добрите места за сърфистите по нашите брегове заради вълните, образувани от вятъра и факта, че ивицата е права, без нито едно заливче.

Аркутино

 

#Wild #beach #sand #lilies. #arkutino #arkutinobeach #blacksea #summer #аркутино #плаж #море #лилии #пясък #лято

A post shared by siasphonephotos (@siasphonephotos) on

Nov 28, 2016 at 1:50pm PST
Тази невероятно красива лагуна е част от природния резерват Ропотамо. Плажът е закътан между буйна горска растителност и пясъчни дюни, по които расте застрашената от изчезване пясъчна лилия.

Той се намира на миграционния път на птиците Виа Понтика, което ви гарантира удивителни срещи с пернатото царство. Да не забравяме и децата - тук е техният райски пристан, защото дълбочината на плажа е минимална. 

В морето срещу Аркутино е прострял снага един от петте български острова - Свети Тома, наричан още Змийски. 

Велека

 

Река Велека около села Синеморец

A post shared by Болгария (@lookatbg) on

Jul 19, 2016 at 6:09am PDT
Както говори и името й, тази пясъчна ивица се намира край устието на река Велека, близо до Синеморец. Това място предлага удивително преживяване - тук можете да се къпете както във водите на морето, така и в тези на реката, като последните традиционно са по-студени.

Районът е защитена местност и наистина приказно място, в което гората опира в морските води, а причудливи скали обграждат ситния пясък. 

Пет от най-дългите плажове в БългарияНай-дългият плаж в света се простира на 50 км повече от цялата плажна ивица на страната ни

В началото на тази година обаче се наложи военните да взривят устието на реката, за да се предотврати наводнение на разположените в близост населени места. До колко това е променило пейзажа, предстои да проверим това лято. 

Кара Дере

 

Карадере. Последният девствен плаж на българското черноморие. Корица на новия брой на списание Амбиция.

A post shared by Вдъхновение и Мотивация (@ambicia_com) on

Jul 12, 2016 at 12:19pm PDT
Намира се в близост до Бяла и е една от последните девствени плажни местности у нас. Затова е любима на къмпингари и нудисти. 

Пясъкът тук е ситен и златист, а плажът е обграден от два носа - Черни нос и нос Бяла. Вечер блещукат само лагерните огньове, а звездите на това място са по-ярки - тук няма друга светлина, която да смущава сиянието им.

Преди обаче да се отправите към Кара Дере с децата, трябва да знаете, че плажът е неохраняем, изобилства от нудисти, а най-близкото място, от което можете да се снабдите с храна и вода, е на поне пет километра. 


Сподели:  
Етикети: плажове , Топ 5, най-красивите

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Изкуствен интелект: Отглеждат...

Изкуствен интелект: Отглеждат ли хората своя убиец? преди 21ч. 46мин.
Бързината, с която се развива изкуственият интелектq може съвсем скоро да предизвика... още»
Първата национална криптовалута... Милиардерът, който върши мръсната... Най-добрите и най-лошите държави за... Вековните букови гори в Централен...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Петдесет нюанса освободени

Джейми Дорнан и Дакота Джонсън се завръщат като Крисчън Грей и Анастейжа Стийл в Петдесет нюанса...

още...