Новини

Mercedes патентова обезопасителна възглавница за пешеходци

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2017-08-12 14:15:25, видяна 43 пъти

Компанията Mercedes-Benz патентова външни обезопасителни възглавници, които са призвани да защитят пешеходците в случай на авария.

Устройствата ще бъдат инсталирани в предната част на автомобила.

Изобретението на Mercedes-Benz представлява две възглавници, вградени в предното стъкло. Единият край се крепи в горната част на стъклото, а другият – в края му.

Казва се още, че този тип възглавници са начин за намаляване на уврежданията върху пешеходците при удар с кола. Те функционират заедно с вече прилаганата система за повдигане на капака, която също е призвана да смекчи последиците от авария.

Трябва да добавим, че Mercedes подаде заявка за този патент през юли 2015 г., но Бюрото по патенти и търговски знаци на САЩ го публикува едва през август 2017 г.

По тази причина има голям шанс технологията съвсем скоро да се появи в серийните автомобили.

GM пуска електромобил за 8800 лв. Моделът Baojun E100 разполага с двигател с мощност от 39 к.с. и може да развие до 100 км/ч.

Както бе съобщено по-рано, Mercedes-Benz публикува тийзър, който дава представа за дизайна на новата концептуална кола. Официалната премиера е на 17 август тази година.

Откритата версия на подобен автомобил би могла да даде представа за серийния високоскоростен кабриолет, който може да бъде истинска конкуренция на Rolls-Royce Dawn.Сподели:  
Етикети: Mercedes, пешеходци, патентова, възглавница, обезопасителна

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Тазгодишни модели телефони,...

Тазгодишни модели телефони, които е възможно да сте забравили преди 20ч. 42мин.
Тази година производителите на смартфони вече успяха да ни представят доста нови... още»
Само една банка плати над 10 млн.... 12-те най-странни града в света Как Брижит Макрон коментира... Проверяваме за актове в КАТ и по...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
5D Гробницата на фараона

Возили ли сте се на влакче на ужасите?!? А искате ли да го направите в древна египетска гробница?...

още...