Новини

Загадъчните пещери Ланъю

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2017-08-12 15:30:58, видяна 97 пъти

През 1992 г. жител на китайското село Шиян Бейкун в окръг Лунъю започва да пренася вода от водоем. Той искал да провери една своя догадка и това бил начинът, по който може да утоли любопитството си.

Казвал се Ву Анай. Той предполагал, че водоемът е естествен и поради това е безкрайно дълбок. Така вярвали местните жители.

Анай убедил част от своите съселяни да започнат да изваждат водата от водоема. Така започва съвременната история на пещерата Лунъю и безкрайните опити за разкриване на тайната й.

След 17 дни упорита работа, нивото на водата на водоема паднало достатъчно, за да разкрие потопения вход към древната изкуствена пещера. Така се потвърждават подозренията на Анай. Днес на това място пещерите са кръстени на негово име и представляват една от най-мащабните подземни разкопки от древни времена.

Тук се намират 24 ръчно създадени пещери. Всяка една от тях е със средна площ 1000 кв. метра. Таваните на някои пещери достигат 30 метра височина, а общата площ на всички пещери превишава 30 000 кв. м.

Най-новите музеи изглеждат като от бъдещетоКогато мислим за музеи, сме склонни да си представяме извисяващите се гръцки колони, които вдъхват чувство за безвремие и власт

В качеството на доказателство за неестествения произход на пещерите служат запазени надписи.

Всички тези факти превръщат Лунъю едно от най-необичайните места на Земята.Сподели:  
Етикети: пещери, Загадъчните, Ланъю

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
СФФ: Потапяне

Потапяне е любовна история, която ни представя напълно различните светове на двамата главни...

още...