Новини

Deutsche Telekom първа тества 5G антени в Европа

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2017-10-12 16:36:28, видяна 89 пъти

Deutsche Telekom тества първите в Европа ултра скоростни 5G антени в реална среда, крайгълен камък в надпреварата за осигуряване на необходимото кратко време за реакция за виртуалната реалност и автономното шофиране, съобщава Reuters.

Най-големите телеком в Европа съобщи, че тестът е показал, че е готова за глобално пускане на технологията до 2020 г., но Старият континент все още изостава от Южна Корея и Япония.

Deutsche Telekom допълни, че това е първата употреба на технологията в реална среда в Европа със скорост от над два гигабита в секунда за клиентско устройство и латентност от три милисекунди.

5G мрежите, които се очаква да бъдат с между 10 и 100 пъти по-бързи от днешните 4G мрежи, трябва да елиминират едно от основните препятствия пред виртуалната и добавената реалност, които се нуждаят от кратко време за реакция, за да не се отегчават потребителите.

“Това е много решителна стъпка по пътя към глобалното пускане на 5G, което е планирано за 2020 г. 5G е много важно за дигитализацията и за икономиката“, каза членът на Борда на директорите на Deutsche Telekom Клаудия Немат на събитие в Берлин.

В момента лидери в световната надпревара за осигуряване на 5G са Южна Корея и Япония, които планират да пуснат мрежата догодина. Следват САЩ, където Deutsche Telekom е мажоритарен собственик на третия по големина мобилен оператор T-Mobile.

Deutsche Telekom показа употребите на 5G мрежата, включително лайв стрийминг на очила за виртуална реалност и очила за добавена реалност, носени от инженер на телекома. Те наслагвали инструкции как да бъде поправена мрежова кутия в зрителното поле.

Немат заяви, че 5G ще е необходимо и за автономното шофиране и търговската употреба на дронове за доставки и транспорт и допълни, че се очаква бизнесът да е сред първите му потребители.

Вижте коя държава ще има 5G мобилна мрежа първа в светаПо данни на Европейската комисия, 5G мрежата може да донесе икономически ползи в сектори, като здравеопазване, транспорт, битови услуги, в размер на 113 млрд. евро до 2025 г.

Пилот на Deutsche Telekom на пристанището в Хамбург планира да тества 5G за контролиране на светофара и наблюдаване на околната среда. Немат отказа да отговори колко е вложил телекомът в 5G, но отбеляза, че е инвестирал пет милиарда евро (5.93 млрд. долара) на година в Германия, включително във фибро-оптични кабели и модернизиране на мрежата, необходими за превръщането на 5G в реалност.

Четирите тестови антени на Deutsche Telekom са били произведени от китайската компания Huawei Technologies. Ши Мао, главен маркетингов директор на Huawei за Западна Европа, съобщи, че е важно да се демонстрира употребата на технологията, за да се оправдае инвестицията. „Всички трябва да бъдат убедени в ценността за бизнеса“, каза той.Сподели:  
Етикети: тества, Deutsche, Telekom, антени

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

5 неща, които служителите на...

5 неща, които служителите на Apple няма да ви кажат преди 16ч. 28мин.
Днес технологиите са като ангел спасител за едни, но и като дявол за други още»
Как минава денят на най-богатия... Emirates и Etihad създават... Преди трите почивни дни: къде в... България последна в класация по...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...