Новини

До 50 лева глоба, ако излъжем с кого живеем

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2017-10-13 08:18:45, видяна 961 пъти

Такса смет за гражданите от 2020 г. ще се определя от количеството изхвърлен боклук. Това реши бюджетната комисия към парламента, като прие на второ четене промени в Закона за местните данъци и такси.

Промените предвиждат такса смет да се определя от индивидуалното количество битови отпадъци за имота или на база брой ползватели на услугата в имота.

Депутатите записаха глоба за гражданите от 20 лв. до 50 лв., ако собственик на апартамент не посочи в общината колко хора живеят в него, съобщава вестник "Стандарт".

Санкцията за същото нарушение от фирми и еднолични търговци е от 100 лв. до 500 лв. За да се плаща според количеството боклук, общините може да задължат хората да купуват определен минимален брой торби, с които да си изхвърлят сметта.

Другият вариант е за всеки имот да се определи колко контейнера за боклук са необходими и колко често се събират. Като в този случай блоковете може да поискат общината да им осигури заключващи се контейнери. Промените ще влязат в сила от 2020 г.

Комисията по бюджет и финанси обсъди и предложените от кабинета мерки за намаляване на административната тежест върху гражданите и бизнеса.

Например, с промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, които бяха приети на първо четене, гражданите и фирмите няма да трябва да ходят до офис на НАП, митниците и до общината, за да си вадят бележки за наличие или липса на задължения. Тези данни ще стигат до институциите по служебен път.Сподели:  
Етикети: лева, глоба, кого, излъжем, живеем

Коментари


А кога ще почнат да плащат такса смет циганите които живеят в безбройните вече гета в цяла Бълхария??? Докога ще плащаме и тяхната такса. Че само такса смет ли е? Тук е и тока и вода и канализация.... Всичко ползват без да пращат мангустите...И са най-големите замърсители!!! Къде е държавата. спи ли???
1 коментарът е отпреди 9 месеци
всеки закон за такси/данъци/сметки трябва да завършва с болднато "не важи за цигани". така е редно.
0 коментарът е отпреди 9 месеци
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Спорът между Путин и този...

Спорът между Путин и този милиардер има 90-годишна предистория преди 20ч. 9мин.
В началото на тази седмица президентът на Русия Владимир Путин предложи, вероятно... още»
Изкуственият интелект унищожава... Тези места ще бъдат много популярни... Най-гостоприемните страни за... Бум на сделки с имоти във Варна,...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...