Новини

Страните, които произвеждат най-много автомобили

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2017-10-13 08:47:24, видяна 105 пъти

Световната организация на автопроизводителите (OICA) публикува крайните резултати от производство на автовобили през първото полугодие на 2017 г.

Според данните за първите шест месеца от годината, са произведени минимум 48 млн. автотранспортни средства – тази приблизителност се налага, тъй като ред страни не публикуват информация за производството на тежки камиони.

В сравнение с аналогичния период миналата година, обемът на производство в света е нараснал с 2.9%, съобщава Укравтопром.

Най-голям дял в световното производство на коли традиционно принадлежи на леките автомобили, от които от януари до юни са произведени повече от 36 млн. екземпляра. Относителният ръст в този сегмент е 2.7%.

Към днешна дата Китай е лидер по производство на леки коли. Заводите в Поднебесната империя от януари до юни са пуснали на пазара 11.5 млн. леки автомобила, което е с 3.2% повече, отколкото година по-рано.

На второ място с 9% ръст за първото полугодие е Япония, където са произведени 4.1 млн. леки автомобила. Въпреди спада на обемите на производство с 3.5%, на трето място е Германия. Заводите там за шест месеца са произвели 2.9 млн. лежи автомобила.

Южна Корея бележи спад от 2% в автомобилостроенето. Това я поставя все още в петицата на най-големите производители. Така тя заема четвърто място в световната класация с 1.96 млн. автомобила.

Луксозният живот на арабския милиардер със златните автомобилиШофирането в колона от златни суперавтомобили може да изглежда като върха на екстравагантност за повечето хора. Но за Турки бин Абдула това е нормален ден

Петицата се затваря от Индия. Местните заводи са сглобили 1.943 млн. леки коли.Сподели:  
Етикети: автомобили, Страните, произвеждат , най-много

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Спорът между Путин и този...

Спорът между Путин и този милиардер има 90-годишна предистория преди 20ч. 21мин.
В началото на тази седмица президентът на Русия Владимир Путин предложи, вероятно... още»
Изкуственият интелект унищожава... Тези места ще бъдат много популярни... Бум на сделки с имоти във Варна,... Азиатските акции поскъпват, юанът...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...