Новини

Страните, които произвеждат най-много автомобили

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2017-10-13 08:47:24, видяна 86 пъти

Световната организация на автопроизводителите (OICA) публикува крайните резултати от производство на автовобили през първото полугодие на 2017 г.

Според данните за първите шест месеца от годината, са произведени минимум 48 млн. автотранспортни средства – тази приблизителност се налага, тъй като ред страни не публикуват информация за производството на тежки камиони.

В сравнение с аналогичния период миналата година, обемът на производство в света е нараснал с 2.9%, съобщава Укравтопром.

Най-голям дял в световното производство на коли традиционно принадлежи на леките автомобили, от които от януари до юни са произведени повече от 36 млн. екземпляра. Относителният ръст в този сегмент е 2.7%.

Към днешна дата Китай е лидер по производство на леки коли. Заводите в Поднебесната империя от януари до юни са пуснали на пазара 11.5 млн. леки автомобила, което е с 3.2% повече, отколкото година по-рано.

На второ място с 9% ръст за първото полугодие е Япония, където са произведени 4.1 млн. леки автомобила. Въпреди спада на обемите на производство с 3.5%, на трето място е Германия. Заводите там за шест месеца са произвели 2.9 млн. лежи автомобила.

Южна Корея бележи спад от 2% в автомобилостроенето. Това я поставя все още в петицата на най-големите производители. Така тя заема четвърто място в световната класация с 1.96 млн. автомобила.

Луксозният живот на арабския милиардер със златните автомобилиШофирането в колона от златни суперавтомобили може да изглежда като върха на екстравагантност за повечето хора. Но за Турки бин Абдула това е нормален ден

Петицата се затваря от Индия. Местните заводи са сглобили 1.943 млн. леки коли.Сподели:  
Етикети: автомобили, Страните, произвеждат , най-много

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Tesla Model S срещу най-бързия...

Tesla Model S срещу най-бързия седан на Mercedes преди 8ч. 47мин.
Журналисти от британския Top Gear решиха да устроят състезание между две доста мощни коли още»
Причината, поради която надебеляваме... 10 от най-красивите сгради, които не... Можете да наемете това красиво място... Кои са основните рискове пред...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Лигата на справедливостта 3D

Заедно, Батман и Жената чудо, ще трябва бързо да намерят начин да обединят отбора от супер хора, за...

още...