Новини

Среброто продължава да поскъпва

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2017-10-13 08:47:01, видяна 65 пъти

Цената на среброто достигна двуседмичен връх вчера, с което металът продължава да се представя по-добре от златото през настоящия месец.

Ръстът на среброто от началото на октомври вече е 3.4% спрямо 0.8% за златото.

„Перспективите пред среброто са добри и то ще продължи да поскъпва повече, отколкото златото", прогнозира основателят на bubbatrading.com Тод Хорвиц. „Според мен в краткосрочен аспект цената може да достигне 18.50 – 19.00 долара за тройунция."

„Мечият пазар за металите приключи, а с евентуалните разпродажби на акциите, парите ще трябва да се насочат на друго място. Ще станем свидетели на все по-високи цени за среброто“, допълни той.

Съществено значение за ръста при металите в последните търговски сесии оказва поевтиняването при щатския доларов индекс, който следи представянето на валутата срещу други шест основни валути, както и възприемането им като актив убежище.

Основен индикатор, който инвеститорите следят, е и съотношението между цената на злато и сребро. В началото на месеца то бе 77, а днес е 75. 

Екраните на бъдещето ще са изработени от свръхтънко сребро Само по себе си, среброто се държи доста своенравно, но учените са обнадеждени

Рано днес цената на среброто вече е 17.30 долара за тройунция, а златото отново флиртува с границата от 1300 долара за унция.

„Следващата стъпка за среброто е преминаването на границата от 18 долара за тройунция“, споделя още Хорвиц. Сподели:  
Етикети: продължава, поскъпва, среброто

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...