Новини

Хакери откраднаха биткойни за 70 млн. долара

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2017-12-07 14:36:51, видяна 1194 пъти

Хакери вероятно са откраднали биткойни на стойност около 70 млн. долара след кибератака срещу платформата за добиване на криптовалутата NiceHash.

Потребители на платформата са информирали за киберпрестъплението в Reddit и в Twitter, като някои от тях твърдят, че може да изгубят стотици долари.

NiceHash позволява на хората да предоставят компютърни мощности за така наречените копачи, които да добиват криптовалути.

От платформата първоначално обявиха в Twitter, че услугата е "в техническа профилактика", a впоследствие добавиха, че "работят усилено ", за да разрешат проблемите, пречещи на дейността на сайта.

В свое изявление NiceHash обявиха, че "проучват естеството на инцидента," и че сайтът няма да работи за деня.

"Проучваме точния брой на взетите биткойни," обявиха от компанията.

От NiceHash първоначално не можаха да определят колко точно биткойни са били откраднати, но потребителите обсъждат биткойн портфейл, който съдържа 4 736.42 биткойна, равняващи се на над 70 млн. долара.

Маркетинговият директор на компанията Анрей Шкраба, потвърди пред Reuters новината, че около 4 700 биткойна на стойност около 70 млн. долара са били изгубени при хакерската атака.
 Сподели:  
Етикети: Откраднаха, Хакери, биткойни

Коментари


Честито.
1 коментарът е отпреди 1 година
не е забавно. особено като инвестираш в копач който има файда само с техния майнер
-1 коментарът е отпреди 1 година
Да но това е поредно доказателство че виртуалните валути са по зле защитени от реалните и не може да се разчита на тях . Ако инвестираш в тях и ти ги хакнат може само да се надяваш на чудо че 100 % гаранция от хакване освен да не си вързан никаква достъпна мрежа няма .
0 коментарът е отпреди 1 година
Преди време изчезнаха много повече биткойни. Според мен зад битокойна стои някоя американска държавна институция и в един момент просто всичко ще стане недостъпно.
2 коментарът е отпреди 1 година
Nice Hash копаеше предимно zec. Пренастройте копача на друг пул и това е .
0 коментарът е отпреди 1 година
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...