Новини

Златото с четиримесечен минимум

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2017-12-07 14:44:16, видяна 43 пъти

Цената на златото отчете днес най-ниската си стойност за последните четири месеца след ръст при щатския долар, породен от оптимизма в САЩ относно данъчната реформа в страната.

Багородният метал се търгуваше в тесен рейндж от средата на октомври насам, като движението бе от 1265 до 1300 долара за тройунция.

Рекордните стойности на щатските пазари в последните месеци изтеглиха част от вложенията в злато, като анализаторите и трейдърите са в очакване на ново повишение на лихвите в САЩ през този месец.

Златото вече се търгува под 200-месечната пълзяща средна величина, като спот цената му се понижи до 1254.51 долара, докато декемврийските фючърси отчитат спад от 8.20 долара до 1257.90 долара за унция.

„Цената се понижи под 1260 долара, която бе ключово ниво на подкрепа", сподели главният анализатор на ActivTrades Карло Алберто де Каса. „От техническа гледна точка много от трейдърите имаха стоп лос поръчки (поръчки за ограничаване на загубите) на нива под 1262 долара и това е причината днес златото да отчита спад“.

Поскъпването на щатския долар също оказва негативно влияние върху голяма част от суровините, допълни Карло Алберто.

Доларът се повиши днес до най-високото си ниво спрямо еврото от две седмици насам, като в момента се търгува на 1.178.

Цената на среброто днес се понижи с 0.4% до 15.90 долара за тройунция, докато платината и паладият отчитат ръст от по 0.3% до 898.65 и 996 долара за унция. Сподели:  
Етикети: минимум, златото, четиримесечен

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Защо не си струва да давате...

Защо не си струва да давате пари назаем на роднини и познати? преди 17ч. 15мин.
От време на време приятели или роднини искат пари назаем още»
Това са най-високоплатените... Провалиха ли се санкциите срещу... Готви се най-голямото IPO в... Саудитска Арабия може да свие...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...