Новини

10 огромни паметника, до които се усещате като песъчинка

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-01-13 09:19:11, видяна 472 пъти

Традиционно паметниците се поставят, за да се помнят знакови събития, исторически детайли или в чест на божества.

Сред огромното разнообразие от скулптури има няколко огромни, до които започвате да се усещате повече от нищожни.

1. Мерилин Монро, САЩ

Китайски художници вложиха две години усилия в създаването на 8-метрова гигантска скулптура на Мерилин Монро. Статуята бе показана на няколко места в САЩ, а също така в Австралия.

2. Буда в Лешан, Китай

Каменната статуя на Буда в Лешан е с височина 71 метра. Създадена е по времето на династията Тан. Изсечена е в скала в планината Линюншан.

3. Мевлан Руми, Турция

Височината на статуята на Мевлан Руми – мюсюлмански поет от 13 в., учен и мистик, е висока 20 метра. Това удивително творение е проектирано и построено от скулптора Ери Окано.

4. Мансу Хил, Северна Корея

Централната част на паметника представлява две високи статуи на севернокорейските лидери Ким ир Сен и Ким Чен Ир, изработени от бронз.

5. Христос Изкупител, БразилияТази впечатляваща статуя на Исус Христос е разположена в Рио де Жанейро, Бразилия. Построена е на хълм, поради това 30-метровата статуя се извисява на височина 610 метра над града. Призната е за едно от седемте нови чудеса на света.

22 фантастични неща, които вероятно не знаете за УнгарияИма няколко неща, които сме сигурни, че не знаете за Унгария

{{page}}

6. Мао Цзедун, Китай

Тази 32-метрова статуя може да бъде видяна в провинция Хунан, Китай. Паметникът изобразява бюст на председателя Мао Цзедун на възраст 32 години. За построяването му са били вложени 35 млн. долара.

7. Мерлион, Сингапур

Представлява скулптура с височина 37 метра. Изглежда като митично същество с глава на лъв и тяло на риба. Национален символ на Сингапур е.

8. Чингисхан, МонголияСтатуята е с височина 40 метра и се извисява на върха на комплекса на Чингисхан, на брега на река Туул в Монголия. Строежът й струва 5 млн. долара.

9. Децебал, РумънияТази скулптура на последния крал на Дакия е изрязана в скалите на брега на река Дунав, край Железните врати в Румъния. Висока е над 40 метра. Това е най-високата скална скулптура в Европа.

10. Муруган, МалайзияСтатуята на бога Муруган се намира на входа на пещерата Бату в Селангора, Малайзия. Изработена е от 250 тона стомана и 300 литра златна боя. Издига се на 43 метра височина.Сподели:  
Етикети: паметника, Огромни, усещате, песъчинка

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...