Новини

Лудост ли е да напуснете работа без план Б?

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-01-13 11:11:11, видяна 109 пъти

Напускането на работа не е нещо, което се прави просто така. Особено ако нямате предвид накъде да се отправите след това.

Ако се питате дали напускането е това, което наистина трябва да направите, имайте предвид няколко неща:

Да, ако: От известно време поддържате полезни контакти

Познавате десетина души, които можете да помолите да ви съдействат за нова работа? Това определено ще ви помогне да намерите новото си работно място.

Не, ако: Планирате тепърва да градите полезни контакти

Ако планирате тепърва да разпитвате за подходящо ново работно място, то това е признак, че трябва да поизчакате.

Да, ако: Спестили сте средства

Ако имате спестявания, които ще ви гарантират липса на напрежение и главоболия поне за няколко месеца, можете да пуснете своето предизвестие.

Не, ако: Мислите си: „Измислих го“

Не искате да напуснете работата, която мразите и да изпаднете в дългове, нали? Макар да имате отлични предложения пред себе си, може да ви се прииска да поизчакате малко, преди да започнете.

Да, ако: На ръба на изтощението сте

Работа, която се отразява негативно върху здравето ви, е основателна причина да я напуснете. Тя ви натоварва с тревога и може да провокира паник атаки и дори депресия.

Не, ако: Просто сте готови за промяна

Заслужавате по-добро. Така казано, струва си да поизчакате още малко, въпреки че работата ви не ви носи удовлетворение. По този начин ще успеете финансово да нагодите нещата.

Да, ако: Работата ви не е професионално постижение

Ако работата ви с нищо не допринася за професионалното ви развитие, не е кой знае от какво значение, ако я напуснете веднага.

Не, ако: Работата ви е стъпка към мечтаната реализация

Налице ли е съществена полза, ако останете? Например преместване в друг отдел, огромно повишение, шефът познава всички в индустрията? Такива причини са основателни, за да положите усилия и да продължите да си вършите работата.

Три умения на милиардерите, които всеки може да усвоиИнвеститорът и технологичен предприемач признава, че достигането на милиардерски статут е свързано до голяма степен и с късмет, но това не е достатъчно

Да, ако: Уморени сте да полагате усилия нещата да се получават

Ако сте направили всичко, за да промените нещата, които ви правят нещастни, но въпреки това признак на подобрение няма, време е да пуснете предизвестието.

Не, ако: Можете да направите повече

Многото работа, шумният колега, дефицитът в работата на мениджъра – това може да са неща, които могат да ви накарат да напуснете. Преди да го направите, опитайте се да ги коригирате.Сподели:  
Етикети: план, работа, Лудост, напуснете

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...