Новини

5 причини да се чувствате не на място в офиса

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-01-14 07:25:26, видяна 448 пъти

Още преди да изключите телевизора в събота вечер, вече сте обзети от онова чувство – осъзнавате, че следва още една седмица, изпълнена със задачи.

Нормално е да се борите с нежеланието понеделникът да дойде. Ужасно е, когато разберете, че работата не ви носи онази наслада, както преди.

Всеки има период от живота си, когато офисът не е любимото му място. За да обясним защо фокусът ви се е изместил от кариерата, днес ще ви посочим 5 причини, поради които не се чувствате на място в офиса.

1. Чувствате се прекалено комфортно там

Не е проблем дължината на списъка от задачи. Вече сте толкова усъвършенствали изпълнението им, че още преди обяд всичко е отметнато. Дори сте направили планове за уикенда и сте тагнала приятел на интересна снимка.

Дългогодишният опит или пък отличните ви умения да планирате времето си са виновни за ситуацията.

Дори това съвършенство е способно да ви накара да се чувствате неентусиазирани. Потърсете възможности за растеж или развитие. Това ще ви изкара от застоя.

2. Уменията ви са поизостанали

Макар уменията ви да са ви спечилили тази позиция, волята ви да учите нови неща ще ви позволи да продължите напред. Добра идея е да откриете онези свои черти, които можете да доусъвършенствате. А защо не и да усвоите нови. Например трети език.

3. Не се усещате свързани с компанията или работата си

Понякога не става дума за това какво работим, а как се чувстваме от факта, че го работим. Независимо дали сте инженер или продавач в книжарница, винаги има едно чувство на гордост, когато откриеш призванието си.

Дори и да не работите мечтаната работа, напомняйте си, че трябва да стартирате отнякъде. Ако продължите своето търсене, променяте начина си на мислене, свързвате се с колегите и придобивате нови умения, това определено ще ви е от полза в бъдеще.

Защо трима от най-младите милионери в света са норвежци? Норвегия е шестата най-богата страна в света - след Катар, Люксембург, Сингапур, Бруней и Ирландия

4. Търсите удачен момент да напуснете

Идеята за идеалното време ви дава поводи за извинение и оправдава страховете ви. Трябва да осъзнаете едно нещо сега: точното време е онова, което изберете.

5. Не знаете какво друго бихте могли да правите

На първо време знаете, че искате работа, която ви подхожда повече. В същото време нямате идея каква да бъде.

От неоткриването на страстта до избягването на провал, вашите причини да останете в зоната на комфорт имат смисъл, но няма задължително да ви донесат успех.Сподели:  
Етикети: причини, офиса, чувствате

Коментари


не вси4ки работим в ОФИСИ, скапаняциииииииииииии такива
1 коментарът е отпреди 8 месеци
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

5 неща, които служителите на...

5 неща, които служителите на Apple няма да ви кажат преди 10ч. 46мин.
Днес технологиите са като ангел спасител за едни, но и като дявол за други още»
Emirates и Etihad създават... Хакери откраднаха криптовалути за 60... България последна в класация по... Как минава денят на най-богатия...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...