Новини

Какво да очакваме от Apple в краткосрочен план

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-01-27 08:45:55, видяна 632 пъти

2017 година се превърна за Apple в година на невероятно много иновации. Компанията обнови част от своите продукти, пускайки съвършено нови устройства и услуги.

На 16 януари 2018 г. Агенцията по патенти и търговски знаци на САЩ одобри 44 патента на Apple. Сред тях виждаме не само иновационен 3D-принтер, но и няколко други любопитни устройства.

Например корпорацията подобри пулсометъра. Сега данните за сърдечния ритъм на потребителя се събират с по-висока точност.

Сигналите за фотоплетизмограма (PPG) и пулсов оксиметър, използващи източник на светлина и датчик за измерване на перфузията на кръвта на кожата на пациента, могат да бъдат повлияни от движенията на човека.

Новата технология предполага включване на акселерометър в процеса на измерване на пулса. Това ще позволи да се осъществява по-точен анализ на данните и ще помогне на собствениците на Apple Watch да следят своето здравословно състояние.

Apple пуска на пазара HomePod през идния месецУстройството на Apple бе представено през миналата година

Останалите патенти на корпорацията са получени за:

метод и система за планиране на търсене на данни, създавани от приложение, в режим DRX; многозонален датчик за разпознаване на изображения и обектив; запечатване на изображения с помощта на светлина, идваща от дисплея на устройството; керамичен корпус за електронни устройства; анализатор на влажността на въздуха; потребителски интерфейс за мултизадачни дисплеи; безопасен обмен на кеширани данни; потребителски интерфейс за управление на устройства от дистанция; методика и оборудване за автоматично сканиране и въвеждане; много други.

Сподели:  
Етикети: план, очакваме, Apple, краткосрочен

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...