Новини

Ръстът на Уолстрийт изгуби инерция, доларът поевтинява

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-03-13 08:38:45, видяна 168 пъти

Азиатските акции преустановиха поскъпването си, след като ръстът на Уолстрийт изгуби инерция, докато в същото време доларът поевтиня, на фона на спада в лихвите по щатския дълг.

Инвеститорите са насочили вниманието си към данните за инфлацията в САЩ, които се очакват по-късно днес, където ще търсят евентуални индикации за темповете, с които Федералният резерв ще вдига лихвите тази година.

Азиатско-тихоокеанският индекс на MSCI остана почти без промяна тази сутрин.

Индексът скочи с 1.5% вчера след данните за заетостта в САЩ от петък, когато ниският ръст на заплащането разсея част от опасенията около инфлацията и по-бързото вдигане на лихвите.

Разнопосочното представяне вчера на щатските акции обаче охлади апетита към риск на инвеститорите в Азия.

Индексите S&P 500 и Dow Jones записаха понижения, след като наложените мита натежаха над акциите на промишлените компании, докато ръстът при технологичните акции изведе Nasdaq до рекордно ниво.

Японският Nikkei изгуби 0.2%, като акциите на стоманодобивните компании и на автопроизводителите все още са поставени под натиск от наложените мита за внос на стомана и алуминий.

Австралийският основен индекс изгуби 0.7%, докато шанхайският се понижи с 0.1%.

Южнокорейският KOSPI остана почти без промяна, справяйки се по-добре, след като акциите на основни технологични компании, като SK Hynix и Samsung Electronics, поскъпнаха - на фона на ръста в щатския технологичен сектор.

Вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп блокира сделката по придобиването на Qualcomm Inc от страна на базираната в Сингапур Broadcom Ltd, изтъквайки като съображение националната сигурност. Това сложи край на сделката, която щеше да бъде най-голямата в историята на технологичния сектор.

Доларовият индекс, който следи представянето на долара спрямо кошница от шест други основни валути, остана без промяна на ниво от 89.891 пункта, след като вчера изгуби 0.2%.

Еврото поскъпна до 1.2337 долара, след като вчера добави 0.25%.

Щатският долар поевтинява с 0.05%, до 106.350 йени, след като политическият скандал в Япония свали йената от върха й от миналата седмица от 107.00 пункта.

Лихвата по 10-годишните щатски държавни облигации остана почти без промяна на ниво от 2.877%. Вчера тя се понижи с 2.5 базисни пункта.

При суровините, цените на петрола продължиха да падат, на фона на опасенията около производството на САЩ.

Фючърсите на щатския лек суров петрол поевтиняха с 0.3%, до 61.19 долара за барел, след като изгубиха 0.8% от цената си в предходния ден. Цената на брентът намаля с 0.3%, до 64.76 долара за барел.Сподели:  
Етикети: Доларът, поевтинява, изгуби, Уолстрийт, Ръстът, инерция

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...