Новини

Финансират копаенето на криптовалути на село с европейски пари

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-03-13 11:45:24, видяна 1385 пъти

Копаенето на криптовалути е една от дейностите, която попада в обсега на мярка 6.4 по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020.

Мярката е насочена към неземеделски проекти, като бюджетът по нея е в размер на 100 млн. евро, съобшава bgfermer.bg.

Максималната сума на безвъзмездната помощ не може да надвишава 200 хил. евро. Към IT, компютърните и електронни дейности и електронна търговия влизат и инвестиции, които ще получат максимален приоритет, като проекти за добиване/копаене на криптовалути, като биткойн.

Размерът на инвестицията по проект ще зависи от мощността на техниката, с която разполага добиващият и от достъпа до необходимата електроенергия.

Копаенето/добиването на виртуални валути е съществена част от криптопазара, тъй като хората или компаниите, които се занимават с това, реално поддържат платежната инфраструктура, чрез която се реализират трансакциите с криптовалути.

В замяна на тази доброволна p2p свързаност, копачите биват възнаграждавани с малък дял от виртуалните валути, заключени в блокчейн системата на всяка отделна криптовалута.

С други думи, това е начин да се печели от криптовалути, алтернативен от търговията с тях. Бизнесът отдавна е навлязъл в сериозната си фаза, като по света и у нас съществуват огромни ферми за добиване на критповалути.

Така или иначе, мярка 6.4 по ПРСР обхваща най-разнообразни неземеделски проекти, като грижи за деца и възрастни и хора с увреждания, здравни услуги, обучения, създаване и обновяване на работилници за поддръжка и ремонт на машини и съоръжения за селското и горското стопанство, архитектурни и инженерни дейности, счетоводство, деловодство и одиторски услуги, технически услуги, индустриално почистване, ветеринарни дейности, както и занаятчийството.

Копаенето на биткойн изразходва повече ток от 159 отделни държавиДобиването на биткойн гълта ток, колкото потреблението на България

Освен това ще могат да се финансират дейности, като продуциране на фото и видео проекти, или с други думи - ще покрива закупуването на техника за създаването на клипове или филми, както и изграждането на помещения за развиване на тези дейности.

По отношение на грантовете, насочени към IT, те ще обхващат и проекти, свързани с програмиране, консултантски дейности в IT сектора, услуги по поддръжка на софтуер, графичен дизайн, създаване на приложения, изработка на уеб сайтове и прочее. Сподели:  
Етикети: село, европейски, финансират, криптовалути, Копаенето

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...