Новини

Бахрейн ще администрира регистрацията на коли чрез блокчейн

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-05-14 14:36:43, видяна 388 пъти

Кралство Бахрейн планира да интегрира блокчейн технология с цел намаляване на разходите за организиране на регистрацията на превозни средства в страната.

Бахрейнската главна дирекция Трафик (ГДТ) обяви в края на миналата седмица плана за разработка на базирана на блокчейн технологията система за регистрация на превозни средства, предава CoinDesk. 

Властите търсят партньор, които да работи по дизайна и имплементацията на системата.

Генералният директор на ГДТ шейх Абдулрахман бин Абдулуахан Ал Халифа посочва в изявление, че този регистър ще бъде важно предимство при съкращаване на разходите за администриране на информацията относно превозните средства в страната.

По думите му, системата ще осигури прозрачност и висока ефективност. 

Бахрейн обяви намеренията си в рамките на форума Gateway Gulf Forum, като това е част от усилията на страната да внедри високи технологии в управлението в партньорство с частния сектор.

Кралството вече има с какво да се похвали, когато става дума за блокчейн инициативи. През август миналата година базираната в Бахрейн Arab Banking Corporation се присъедини към блокчейн консорциума R3, в опит да осигури допълнителни услуги на потребителите си.

Мексико ще възлага обществени поръчки чрез блокчейн технологияПравителството на Мексико работи - без да вдига много шум, по блокчейн проект

В началото на тази година правителството на арабската страна започна диалог с Monetary Authority of Singapore, де факто централната банка на Сингапур, в търсене на съвети как да разгърне пилотен блокчейн проект, който да обхваща цялата страна.

Системата трябва да осигурява нов и ефективен канал за междубанкови разплащания.

„Възможността блокчейн да бъде интегриран на национално ниво е голяма възможност за Бахрейн да попадне в светлината на прожекторите като пионер в тази сфера”, коментира тогава изпълнителният директор на Bahrain Economic Development Board Халид Ал Румайхи.Сподели:  
Етикети: коли, Бахрейн, чрез, регистрацията, администрира, блокчейн

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...