Новини

Mining.bg: Блокчейн не може да бъде фалшифициран

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-05-23 10:53:51, видяна 775 пъти

Блокчейн е отворена технология, която представлява децентрализиран публичен регистър, който има свойството да вдъхва доверие на потребители и организации, тъй като не може да бъде фалшифициран, за разлика от парите.

Това стана ясно от думите на Валентин Найденов, управител на mining.bg, по време на икономическия форум „Шумът на парите“, организиран от Profit.bg.

По думите на Найденов, блокчейн технологията дава възможност на всеки човек да бъде част от тази инфраструктура, чрез споделяне на собствената си мощност в мрежата.

За копаене на криптовалути се разчита на процесорна мощ, като най-често се използват графични карти, тъй като те имат най-голяма гъвкавост, когато става дума за изпълнението на различни поръчки, обясни експертът.

Блокчейн екосистемата се намира в бурни времена на развитие, като всеки може да вземе участие в този процес, като има избор дали да предостави под наем собствената си мощност, да наеме такава, сам да добива виртуални валути и дори да наема специални помещения, където да съхранява собствените си работещи машини.

Доходността, която може да се постигне, зависи много от индивидуалния избор и подход. По думите на Найденов, инвестицията в хардуер за копаене се избива до 1 година.

По отношение на бъдещето на криптопазара, Найденов смята, че високата пазарна капитализация и големият брой инвеститори на този пазар означава, че криптовалутите ще бъдат поставени под регулация, точно както фиатните пари.

На въпрос дали Общият регламент за защита на лични данни, който влиза в сила като обща регулация на Европейския съюз, ще повлияе на бизнеса на mining.bg, Найденов отвърна, че поради прозрачното и децентрализирано естество на блокчейн технологията, компанията няма абсолютно никакви притеснения.

В изложбената част на Шумът на парите в зала EFE на хотел Маринела можете да станете свидетели на добиване на криптовалути в реално време на щанда на mining.bg.Повече информация за Шумът на парите можете да намерите на сайта на събитието или във Фейсбук.

Спонсори на конференцията Шумът на парите през 2018 г. са Първа Инвестиционна банка, CSOFT, Philip Morris, SIRMA Group, Градус, ALCOMET, TBI BANK, Admiral Markets, Qatar Airways, Garitage park, Arco Real Estate, Opel, Residential Park Lozen, Aмерикански университет в България, Юг Маркет и Юг Маркет Фонд Мениджмънт, Пощенска Банка, International Hotel Casino & Tower Suites, Amundi asset management, Сосиете Женерал Експресбанк, Mining.bg и Hotel Rila Borovets.

Организационен партньор на събитието е агенцията за връзки с обществеността United Partners.

Медийни партньори на събитието са Novini.bg, Economic.bg, Kaldata.com, Offnews.com, Imot.bg, ФАКТИ, Businessmap.bg, в. Труд и сп. Икономика.Сподели:  
Етикети: фалшифициран, блокчейн, Miningbg

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...