Новини

9 работни възможности, когато се пенсионирате

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-05-24 13:49:41, видяна 605 пъти

Само защото сте пенсионирани и се наслаждавате на златните си години, не означава, че не може да работите, т.е. да изкарвате пари. През последните години хората в пенсия започнаха да се превръщат във важна работна сила.

Вместо да се втурвате към пълно работно време, заложете на полудневната заетост. Така ще получавате допълнителни приходи, ще избегнете скуката и ще поддържате социални контакти.

Ето няколко предложения от Лиз Бентли, основател на Liz Bentley Associate:

1. Счетоводител
Ако сте били счетоводител досега, може да продължите да работите професията си и след пенсия. Има малки фирми, които биха се възползвали от вашите услуги.

2. Помощници за празнични дни
Ако искате или имате нужда от работа, но само през определени дни от годината, може да потърсите ангажимент само през празничните дни. Тогава магазините например имат нужда от допълнителна работна ръка.

3. Тютор
Ако сте бивш учител, учениците, които живеят близо до вас, може да извлекат голяма полза. Вие сте професионалист и знаете как да им предложите учебния материал в увлекателна форма. Обмислете да потърсите такава заетост.

4. Туристически гид
Бентли казва, че понякога музеите и други подобни места, които са обект на туристически интерес, имат нужда от допълнителен персонал, който да дава съвети на туристите.

5. Шофьор
Ако нямате провинения през годините и разполагате с кола в добра кондиция, използвайте уменията си в помощ на фирми, които имат нужда от транспортни услуги.

Пенсионер-милионер с инвестиция от 1000 лв. годишно? Възможно е! Сметките показват, че със сравнително скромни, но постоянни инвестиции, задачата съвсем не е непосилна.

6. Разхождане на кучета
Обичате животните и знаете как да се грижите за тях? Потърсете работа като човек, който може да поеме такъв ангажимент – всеки ден или пък в дните, когато собствениците на любимеца отсъстват.

7. Доброволец
Ако искате да вложите своето време и енергия в нещо, което е от полза за обществото, станете доброволец към НПО.

8. Куриер
В момента малки фирми използват услугите на хора с повече свободно време, за да доставят специални пратки. Например цветя.

9. Преводач
Знаете отлично чужд език? Потърсете си работа, като публикувате обява във Фейсбук. Ще се намерят поне няколко възможности.Сподели:  
Етикети: възможности, Когато, пенсионирате, работни

Коментари


еиииииииииииииииииииии , долни пумияри , нали за това се казва пенсиониране, българинът да спре да работи и да ходи само по по4ивки , извратени български политици
0 коментарът е отпреди 8 месеци
Палач - екзекутор на политици. Мнозина пропагандатори на мира и любовта са против смъртното наказание, понеже нямало подготвени кадри готови да умъртвяват доказани престъпници според закона.
0 коментарът е отпреди 8 месеци
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...