Новини

Петима кандидати за Банка Пиреос България

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-06-14 14:00:29, видяна 782 пъти

Общо петима са кандидатите за придобиването на Банка Пиреос България, пише гръцкият Ekathimerini.

Четирима от кандидатите са от България, а последният е Eurobank, притежаваща Пощенска банка.

Излизането на Пиреос от България, както и от всички останали чуждестранни пазари, е част от настоящия план по стабилизираните на банковата институция.

Планът предвижда освобождаване от активите ѝ в Източна Европа и престуктуриране на бизнеса.

Финалното решение на ръководството на Пиреос се очаква до края на юни, като в следващите дни ще бъдат разгледани подробно представените предложения.

Активите на Банка Пиреос, по последни данни на БНБ, възлизат на 2.89 млрд. лв., или 1.45 млрд. евро, което я прави 9-ата най-голяма банка в страната. Трезорът оперира у нас с общо 75 клона.

Осем банки с печалби за над 10 млн. лв към мартОбщо 17 от 25-те институции отчитат печалби от над 1 млн. лв., докато само 5 са на минус

Ekathimerini посочва, че при положение че Пощенска банка придобие Банка Пиреос България, то тя ще се превърне в третата по големина банка у нас.

Справка на Profit.bg обаче показа, че това може и да не е достатъчно, тъй като съвкупните активи на двете банки към 31 март 2018 г. възлизат на 10.4 млрд. лв.

От своя страна, активите на ОББ, след сливането на ОББ и СИБАНК, вече са 10.58 млн. лв., а далеч напред са Банка ДСК и Уникредит Булбанк с респективно 12.3 млрд. лв. и 18.7 млрд. лв. Сподели:  
Етикети: банка, кандидати, Пиреос

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Идва ли златната ера на...

Идва ли златната ера на женския футбол? преди 7ч. 39мин.
До неотдавна женските футболни отбори трудно намираха стадиони, на които да тренират, а... още»
Осем факта за инвестициите на... Градът, в който живеят двамата... Топ 10 на най-добрите ресторанти в... 20 от най-красивите свещени места по...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...