Новини

Новите метровлакове: отвън и отвътре

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-07-12 07:36:10, видяна 229 пъти

Започнаха доставките на новите метровлакове. Първият от тях вече е в София и до началото на август се очакват още два. Това съобщиха на официалната си страница във Facebook от направление Транспорт към Столична община.

Влаковете за третия лъч са с всички удобства за пътниците и са производство на Siemens.

Те са съобразени с натоварването и броя на пътниците, затова първите влакове ще са 60 метрови, а последните - 80 метрови, за времето, в което ще бъде пуснат участъка до „Слатина“, който вече се проектира. Станциите от третата линия ще бъдат с преградни стени на пероните за допълнителна безопасност на пътниците.

Нивото на автоматично управление на влаковете включва автоматично потегляне, автоматично спиране с точност до 20 см, автоматично следене на скоростта и профила на пътя.

Тунелопробивната машина на третия лъч се намираше на метростанцията на НДК, като е потеглила към станцията на бул. „Патриарх Евтимий“. Машината „Витоша“ изпълнява средно на ден между 15 и 20 метра тунел.

3 км от тунелите са вече готови, а физическото изпълнение е на 67%. Първите 8 км от третата линия ще бъдат пуснати през есента догодина.

Следващите 4 км - до Околовръстния път при Горна баня, ще бъдат пуснати през пролетта на 2020 г. Тяхното строителство е осигурено със средствата от бюджета на София.

С първите 12 км от третата линия на метрото ще бъдат намалени вредните емисии във въздуха с 11 хил. т. годишно.

Заедно с метрото до есента на 2019 г. ще се обнови изцяло ул. „Житница“ и бул. „Президент Линкълн“.

На 75% е готово и депото, което ще обслужва третата линия. Депото в „Обеля“ ще продължи да обслужва първа и втора линия.Сподели:  
Етикети: Новите, отвътре, метровлакове, отвън

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Най-големият инвеститор, за...

Най-големият инвеститор, за когото светът никога не е чувал преди 11ч. 0мин.
Ако не бе яркочервената шапка, която е неговата запазена марка, Хърбърт Уъртхайм, който... още»
Глобяват Беър Грилс за нарушения при... Купуваме имоти с криптовалути Най-иновативните компании в света... В тази държава дават 6 м отпуск за...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...