Новини

Биткойнът става 60 хил. долара още тази година, смята експерт

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-07-12 13:46:14, видяна 437 пъти

Въпреки че криптовалутите изгубиха огромна част от стойността си през настоящата година, все още се намират гласове, които предвиждат нови ценови рекорди в близко бъдеще.

„През декември цената (на биткойна) бе на историческото ниво от 20 хил. долара. Тогава предвидих, че през 2018 г. ще видим дъно от 5 хил. долара и връх от 60 хил. долара. Цена от 5 хил. долара горе-долу вече бе достигната, така че остава да видим дали ще стигне до 60 хил. долара. Аз продължавам да съм уверен в това”, казва Джулиан Хосп, президент и съосновател на TenX - стартъп, предлагащ портфейл за криптовалути и карта за разплащания, предава CNBC. 

Действително цената на биткойна вече падна до близо 5 хил. долара, удряйки 8-месечно дъно, до цена от около 5 700 долара в края на миналия месец. Впоследствие цената се завърна на възходяща линия, като към момента на подготвяне на материала върви на ниво от 6 210 долара, по данни на CoinMarketCap.

За да се сбъдне прогнозата за цена на биткойна от 60 хил. долара, ще бъде нужно някакво голямо събитие през тази година, добавя Хосп. Според него това може да е новина за ETF на база биткойн или позитивно изявление на отделна държава по темата.

Ако през 2018 г. не се случи нищо подобно, то ще трябва доста повече време биткойнът да достигне прогнозираните 60 хил. долара, признава предприемачът.

На фона на това, че пърното полугодие на 2018 г. вече е в миналото, Хосп смята, че биткойнът трябва да поскъпне до над 10 хил. долара през август, за да има шанс да достигне въпросните 60 хил. долара.

България е вторият най-голям притежател на биткойн в света?Топ 10 на най-големите притежатели на биткойн

Цената на виртуалните валути обаче не вълнува всички еднакво. По думите на основателя на блокчейн софтуерната фирма ConsenSys и един от разработчиците на Етериум Джозеф Любин, разработчиците сега са фокусирани повече върху изграждането на инфраструктура, отколкото върху цената на пазара.

„Нека оставим цената да се определи от самосебе си”, казва той, принзавайки, че високата цена все пак има положителен ефект върху бизнеса.

„Ако цената е висока или ако скача и пада, обикновно е добре за нас, тъй като привлича внимание към нашата екосистема, привлича предприемачи, технологични специалисти и всякакъв друг интерес, който повишава стойността фундаментално”, казва Любин.

Към момента на подготвяне на материала етер на Етериум се търгува срещу 435 долара, по данни на CoinMarketCap.Сподели:  
Етикети: смята, Експерт, Биткойнът

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...