Новини

Караваните и кемперите се връщат на мода

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-08-03 14:41:02, видяна 284 пъти

Караваните и кемперите вече не са запазена теритоия само за пътуващите пенсионери.

Поколението на т. нар. "милениуми" (хората, родени през 80-те и 90-те години на миналия век) търсят алтернативи за прекарване на свободното си време и една от най-предпочитаните се оказват къщите на колела, пише електронното издание Moneyish.    Много от младите пътшественици избират подвижните домове не само за ваканцията си, но и за постоянно пребиваване. Карън Райън и нейният годеник Брайън Кехоу купуват своя 20-годишен кемпър Coachmen преди половин година за по-малко от 15 000 долара и потеглят на пътешествие из Съединените щати заедно със своя котарак Джейк.

Първоначалната идея е да направят тримесечна обиколка на страната, но шест месеца по-късно продължават да кръстостват Америка и дори успяват да основат компания някъде по пътя между Големия каньон, парка Йелоустоун и концертите в Нешвил.    Семейството се занимава с изработка на магнитни аксесоари с маркетингова цел и може да ръководи бизнеса си отвсякъде, където има интернет. Засега възнамеряват да се върнат у дома в Северна Каролина чак през октомври.    Брайън и Карън обаче не са сами. По данни на Американската асоциация за ваканционни автомобили, тази година по пътищата на САЩ ще се движат рекордните 10 милиона кемпери и каравани. Продажбите на нови возила ще достигнат близо 505 000, прогнозират още от асоциацията, с което ще отбележат осмата си поредна година на растеж след финансовата криза.    Освен това проучванията показват, че 51% от милениумите възнамеряват да къмпингуват повече през 2017 г.    Цената на караваните и кемперите варира от 10 000 до 300 000 долара, в зависимост от качествата и оборудването, по данни на CamperReport. Едно подобно возило може да се окаже добра инвестиция за хората, които обичат да пътуват, защото спестява разходите за хотели и настаняване, ресторанти и автомобили под наем.

А те могат да достигнат 2000 долара на седмица, пише още изданието.    Пътуването с подвижно жилище излиза доста по-евтино от престоя в четири- и петзвездните хотели и е един от най-икономичните варианти за прекарване на лятната отпуска, дори и с включване на цената на горивото. За една група от четирима души едно пътешествие с кемпер или каравана може да спести между 21 и 64% от разходите.    Допълнителна екстра е и възможността да си приготвяш храната, която харесваш, както и да спиш в собственото си легло, вместо да обикаляш заведенията за бързо хранене и къщите за гости. А съвременните технологии дават възможност за достъп до интернет от почти всяка точка на земното кълбо.    Така че, независимо дали става въпрос за лятната ваканция или за постоянен дом, подвижните къщи се превръщат във все по-атрактивна опция.     

Сподели:  
Етикети: връщат, мода, Кемперите, Караваните

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

София 2019: Аквапарк, нови...

София 2019: Аквапарк, нови трамваи и ремонти на улици и училища преди 16ч. 23мин.
929 хиляди квадратни метра асфалт са били изсипани по улиците на София през 2018 г още»
Петролът поевтиня до под 50 долара...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...