Новини

7 начина успелите хора да не се чувстват стресирани

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-08-11 08:10:23, видяна 480 пъти

Вероятно част от колегите ви никога не се тревожат от извънредните ситуации, негативните коментари на шефа или пък от грешка, която са допуснали.

Предлагаме ви да приложите тази система от „Бъди спокоен и продължи напред“, за да се справите с нивото на стреса в офиса. Именно така успелите хора успяват да контролират напрегнатото си ежедневие.

1. Спете колкото може повече
Да, обичате да спите. Въпреки това от време на време може да изпитвате недостиг на сън. Хората, които не се поддават на стреса, обикновено се наспиват добре. Така сутрин са заредени с енергия и са добро настроение. Ако пропуснат да се наспят пълноценно, дремват за кратко през деня.

2. Не правете от мухата слон
Забравете за жената, която ви удари по рамото, докато се разминавахте в метрото. Малките предизвикателства не бива да ви отклоняват от правилния път. Научете се да минимизирате значението им.

3. Фокусирайте се върху момента
Успелите хора знаят какво правят в момента и му се посвещават на 100%. Те не размишляват за следващия ден. Една от причините да се чувствате стресирани е, че твърде много мислите върху това, което следва.4. Развълнувайте се, вместо да се тревожите
Според изследване на Харвард, нервните хора, които избират да се развълнуват, вместо да се успокоят, се справят по-добре със стреса. Да се развълнуваш означава да се поинтересуваш какво предстои и как да го направиш. Вместо да се успокоявате, започнете да разучавате какво се изисква от вас.

5. Не обръщайте внимание на превратностите на съдбата
Няма нищо по-изнервящо от това да сте работили върху нещо дълго време и след това то да бъде зачеркнато от мениджъра. Нормално е да ви стресира. Вместо това се успокойте и се опитайте да не изпитвате огорчение от случилото се. Приемете ситуацията и се фокусирайте върху откриването на решение.

11 симптома, че стресът ви идва в повечеОт забравяне на най-елементарни неща до проблеми с мускулите...

6. Научете се „да се изключвате“
Когато става дума за работа, струва си да бъдете наясно с всичко, което се случва. Трябва да се научите обаче и „да се изключвате“. Спокойните хора знаят кога да направят крачка назад и да се предпазят от излишния стрес.

7. Приемете нещата от смешната им страна
Смехът е лекарство. Според статия в Huffington Post, смехът понижава нивото на кортизола – хормона на стреса, с 39%. Ако искате да бъдете спокойни, развийте чувството си за хумор.Сподели:  
Етикети: хора, начина, успелите, стресирани, чувстват

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...