Новини

Пет от най – големите проекти, които се реализират в Ню Йорк

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-09-05 20:00:00, видяна 1369 пъти

Ню Йорк е град, който всеки мечтае да посети. Мегаполисът предлага стотици забавления, забележителности, изключителен нощен живот, гурме сцена, шопинг дестинация….Идването тук означава, че няма скучаете и за секунда. Но Голямата ябълка е на път да се промени. Защото в плана й за развитие има няколко забележителни проекта, които ще бъдат реализирани и ще превърнат града в още по – желано и любопитно място.

Хъдсън Ярдс

Определян най-големият градски проект от Рокфелер център, "Хъдсън Ярдс" е мега проект за 20 милиарда долара в Западната част на Манхатън. Той ще включва нов квартал с жилищни сгради и офис небостъргачи, училища, болници, търговски центрове, паркове, показва плана на Kohn Pederson Fox (KPF).

Хъдсън Ярдс е на площ 110 дка и ще бъде реализиран на два етапа. В проекта за търговските части участват и редица именити архитекти като Сантяго Калатрава и Франк Гери, които са избрани да проектират жилищните кули на проекта. За офис частта сградите са поверени на известни архитекти  - Бил Педерсън от Kohn Pedersen Fox Associates, "Фостър и Партнърс", Дейвид Дейлс от Skidmore, Owings & Merrill LLP.

Манхатън Уест

На близко разстояние от Хъдсън Ярдс, проектът на SOM -  Манхатън Уест включва две големи офисни кули, две по-малки жилищни сгради, хотел и реконструкция на офис сграда от 60-те години на XIX в.

Първата офис сграда вече е на фаза груб строеж. Тя е с височина 67 етажа и се очаква да бъде завършена през 2019 г. Съседната - Манхатън Уест 2 няма да започне, преди да намери наематели. От трите жилищни сгради има завършена само една, а останалите са в проект.

Култов хотел в Ню Йорк затваря врати. Ето как изглежда отвътреБъдещето на Waldorf Astoria е несигурно

 

Уан Вандербилт (One Vanderbilt)

One Vanderbilt се очаква да стане втората по височина сграда в града след Световния Търговски Център One.

Стъклената кула се намира до Grand Central Terminal и от нея ще има достъп до някои от подземните платформи на станцията. Проектът предвижда още търговски площи и голям атриум в долните етажи, както и над 150 000 кв. м офис площи.

Завършването се очаква през 2020 г.

Domino Sugar Factory

Разположена по крайбрежието на Уилямсбърг, изоставеният район за добив на захар се трансформира в квартал. Мастърпланът е на SHoP Architects и включва обновяване на оригиналната фабрика и изграждането на няколко нови кули със смесено предназначение.

Първата сграда вече е завършена, а наскоро беше открит и парк от шест акра. Останалите кули ще завършат на етапи през следващите години.

 Сподели:  
Етикети: големите, проекти, реализират , Ню Йорк

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...