Новини

Jaguar Land Rover сложи очи на безпилотен автомобил

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-09-09 11:02:38, видяна 586 пъти

Брандът Jaguar Land Rover измисли как да направи безпилотният транспорт по-близък до хората. Всичко е много просто - „самоходните“ автомобили имат нужда от очи.

През 2006 г. се появи анимационният филм на Pixar „Колите“. Той пожъна огромна слава в цял свят. Минаха дванайсет години, за да забележат дизайнерите, инженерите и производителите на първите безпилотни автомобили колко прекрасна е идеята за хуманизиране на транспорта, за чието управление не се изисква участието на човека.

Компактният дизайн на безпилотните автомобили на Jaguar Land Rover е получил «виртуални очи», които са го превърнали в „живо“ същество. То внимателно следи пешеходците на пътя.

Първият безпилотен кораб се строи в Норвегия Още две страни са дали заявка за подобен плавателен съд

За да фиксира движението, безпилотният автомобил е снабден с камери и технология за машинно зрение. Поради това „виртуалните очи“ изглеждат доста приятно за хората.

Транспортът с „очи“ успешно мина изпитания във фабрика, съобщава изданието DesignBoom. Участващите в тестовете пешеходци са потвърдили, че доста по-спокойно се усещат, когато до тях се намира такъв безпилотен автомобил.
 Сподели:  
Етикети: безпилотен, Land, Rover, автомобил, сложи, Jaguar

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...