Новини

5 града в САЩ, които приличат на европейски

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-09-09 10:58:37, видяна 652 пъти

Европа е харесвана и възхвалявана от туристите заради красивите си исторически градове с калдъръмени улички и традиционна архитектура. И с основателна причина. Но на американците не им е нужно да пътуват отвъд океана, за да усетят атмосферата на Стария континент. Защото в САЩ има градове, които носят толкова много от чара и хармонията на европейската култура, благодарение на емигранти и заселници.

 Вижте 5 такива града.

Пелла, Айова

През 1847 г. група холандски имигранти се заселват в град Пелла, Айова. Наречен "Холандското съкровище на Америка", Пелла е дом на очарователния площад Моленграхт, оживен квартал, в който има традиционен канал в холандски стил; най-високата работеща вятърна мелница в страната и годишен пролетен фестивал, който почита лалетата и холандската култура.

Франкенмът, Мичиган

Известен като "Малка Бавария", град Франкенмът, Мичиган, получава своето име от баварската провинция Франкония, от където са неговите първоначални заселници. През последните 173 години германското наследство на града е добре поддържано, което се доказва не само от неговата архитектура, но и от броя на немскоговорящите местни жители. Градът също така е дом на най-големия коледен магазин в света.

В тази къща влизате в САЩ, но излизате в КанадаСградата, всъщност, се намира на границата между САЩ и Канада

Солванг, Калифорния

Бягайки от студената зима е страната им, група датски имигранти тръгват към слънчевата Калифорния и се установяват в Солванг през 1911 г. Градът е проектиран да имитира родината им, както се забелязва от сградите в датски стил. В Солванг има копие на копенхагенската статуя на Малката русалка и нейната Кръгла кула.

Холанд, Мичиган

Името го казва най-добре, а Холанд, Мичиган, е основан от холандски калвинисти имигранти, които търсят религиозна свобода. Въпреки че през 1871 г. голям пожар унищожава много от оригиналните сгради, градът все още поддържа силно холандско наследство.

Ню Гларус, Уисконсин

Група швейцарски имигранти от провинция Гларус основават Ню Гларус през 1845 г., като населението нараства до над 1000 швейцарци през 1870 г. Днес ще откриете редица хижи в швейцарски стил, швейцарския исторически музей и пивоварна. Всеки август градът празнува Швейцарския Ден на Независимостта със швейцарския фестивал и традиционни игри.

 Сподели:  
Етикети: града, европейски, приличат

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...