Новини

9 места, напомнящи известни дестинации, но много по-достъпни

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-09-18 18:31:54, видяна 344 пъти

Когато планираме нашето пътешествие, ние разглеждаме онлайн красиви снимки от популярни дестинации, но обикновено забравяме как тези места  изглеждат в реалния живот - преливащи от туристи и предлагащи надценени стоки и услуги.

От Bright Side споделят няколко места, които са също толкова прекрасни, колкото популярните дестинации, които наподобяват, но цените са много по-ниски, а напливът на туристи - много по-ограничен.

1. Версай, Франция и Херенхимзее, Германия

Хората, които рядко посещават дворците, твърдят, че са едни и същи. Всъщност те са различни, но понякога просто не можете да разберете кой дворец всъщност виждаme. Херенхимзее, баварската кралска резиденция, изглежда точно като Версай. Достъпът е само 10 евро, в сравнение с входната такса от 18 евро за Версай.

2. Амстердам, Холандия и Хамбург, Германия

Много от нас искат да посетят Амстердам -  през 2017 г. около 17 милиона туристи са посетили града, където живеят 850 000 души. Ако се интересувате от архитектурата, разгледайте Хамбург. Старият град изглежда като Амстердам, а културният живот не е по-малко впечатляващ.

Хамбург

3. Остров Капри, Италия и Еолийските острови, Италия

Известният курортен остров Капри е много пренаселен по време на пиковия сезон. Нещо повече, ще трябва да платите минимум 320 евро за 4 дни.

Затова помислете за посещение на Еолийските острови с техните  чисти пясъчни плажове и ниски цени. Там цените на наема са 4 пъти по-ниски. Като допълнителен бонус има някои малки активни вулкани, тъй като всички острови са с вулканичен произход.

4. Геирангер, Норвегия и Кьонигсзе, Германия

Красотата на фиорда Геирангер е известна по целия свят, но не е лесно да стигнете до там. Освен това Норвегия не е най-евтината страна. Кьонигзее е естествено езеро в Германия, което може да се превърне в чудесна алтернатива. Намира се между високите планини и предлага прекрасни условия за туризъм.

Кьонингзее

5. Лозя в Бордо, Франция и лозя в Кахети, Грузия

Ако обичате винен туризъм, Франция не е единствената ви възможност. Едно пътуване до Кахити, историческия район на Грузия, ще бъде чудесна алтернатива. Кахити е известен със своите лозя, но  и с по-ниските цени: можете да намерите еднодневна обиколка  в Кахити за € 28 на човек, докато същото пътуване до Бордо ще струва не по-малко от € 150.

Airbnb разкрива своите десет най-предпочитани имоти по света Tропическа дървена къща или вила с конусовиден покрив - прегледайте списъка с десетте места, които попадат в списъка с най-желани за отсядане според потребителите на Airbnb.

6. Голямата пирамида в Гиза, Египет и Мерое, Судан

Едно пътуване до известните пирамиди е възможно, само ако е придружено от задушни автобуси, непоносима топлина,  висои такси и множество туристи.  Пирамидите до Мерое са много по-притни за посещение. Градът е разположен в близост до известния некропол и предлага невероятна пустинна атмосфера. Няма много туристи и затова цените не са толкова високи.

7. Колизеумът, Италия и Амфитеатърът в Ел Джем, Тунис

Дори и да посетите Рим, има шанс да не успеете да влезете в Колизеума. Добрата новина е, че има повече от един амфитеатър, който да видите. Например в Тунис ще можете да видите почти същата сграда.

8. Пукет, Тайланд  и остров Фу Куок, Виетнам

Ако някога посетите Тайланд, определено ще искате да се върнете. Но има и други страни, които да изследвате! Във Виетнам няма тълпи от туристи и хотелите са страхотни. Можете да намерите перфектната за вас и да плащате само 50 евро на ден. Освен това виетнамцитеса много любезни и гостоприемни.

9. Каналите във Венеция, Италия и каналите в Колмар, Франция

Преди да влезете в гондола, трябва да стоите на дълга опашка. И забравете да направите снимка без туристите на заден план. Разгледайте Colmar във Франция. Има една област, наречена Малката Венеция което на снимките ще изглежда т още по-красива, отколкото истинската.  Също така можете да отидете в Китай и да се вози гондола в Шанхай и Суджоу и след това отидете на изток до село Tongli, което наричат "Венеция на Изтока".Сподели:  
Етикети: известни, дестинации, подостъпни, напомнящи

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Идва ли златната ера на...

Идва ли златната ера на женския футбол? преди 7ч. 37мин.
До неотдавна женските футболни отбори трудно намираха стадиони, на които да тренират, а... още»
Осем факта за инвестициите на... Градът, в който живеят двамата... Топ 10 на най-добрите ресторанти в... 20 от най-красивите свещени места по...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...