Новини

Експат с безплатни съвети за инвестиции и лични спестявания

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-09-26 10:29:00, видяна 436 пъти

В какво да инвестирам? Как да спестя за образованието на децата си? Как да си осигуря достойни доходи и след пенсиониране?

Мнозина си задават тези въпроси, лутайки се между депозити с ниски лихви, покупка на имот и море от трудно разбираеми финансови продукти.

За втора година Експат Асет Мениджмънт отваря врати за безплатни индивидуални срещи и съвети в сферата на инвестициите и управлението на личните спестявания.

Целта на компанията е да помогне на хората да се информират за модерните алтернативи за управление на спестяванията, да повишат финансовата си култура и да бъдат развенчани някои широко разпространени митове за инвестициите и финансовите пазари.

Портфолио мениджърите и финансовите анализатори на Експат ще ви помогнат да се ориентирате по-добре в света на личните финанси, като отговорят персонално на въпросите ви и ви дадат съвети, съобразени с вашите изисквания, начин на живот и ограничения.

Как да заявим среща с екипа на Експат?

Срещите са индивидуални и се реализират от 1 до 30 октомври, след предварителна заявка. За да запазите своя час за среща с екипа, следва да се обадите на +359 2 980 2201 или да пишете на clients@expat.bg

Кои са Експат Асет Мениджмънт?

Експат Асет Мениджмънт е най-голямата независима компания в България за управление на индивидуални инвестиционни сметки – с клиенти от над 30 държави и инвестиции на над 50 пазара по света във всички класове активи. Компанията управлява стотици индивидуални инвестиционни сметки, три договорни фонда с фокус върху глобалните пазари и семейство от 11 борсово търгувани фонда, следващи движението на основни индекси на акции от региона на ЦИЕ.

Експат Асет Мениджмънт е единствената компания от Централна и Източна Европа, която някога е създала ETF-и и е една от 29-те компании от цял свят, които имат борсово търгувани фондове на Frankfurt Stock Exchange.

По време на срещите експертите на Експат ще могат да ви дадат разяснения и информация относно различните класове активи и пазари, да ви дадат съвети и конкретни решения, според вашите финансови възможности, предпочитания и изисквания. Основно ще бъдат разгледани и борсово търгуваните фондове, взаимните фондове и инвестиционните стратегии, предлагани от дружеството.

Индивидуална инвестиционна сметка

Индивидуалната инвестиционна сметка представлява активно управляван портфейл от финансови инструменти на глобалните пазари. Тя дава възможност за персонализирана стратегия според изискванията и предпочитанията на инвеститора, вкл. по отношение на инвестиционния хоризонт, нагласата към риск и очакваната възвръщаемост.

Наскоро Експат представиха и нов тип нискорискови инвестиционни стратегии с предварително зададен инвестиционен фокус и времеви хоризонт, за които Profit.bg писа. Стратегиите от семейството „Експат защитена главница“ дават експозиция към най-значимите икономики в света с възможност за по-добра доходност в сравнение с традиционните спестовни продукти в същата валута, нисък кредитен и пазарен риск на инвестицията и незабавна ликвидност. 

Инвестиции във фондове

Договорните и борсово търгуваните фондове набират все по-голяма популярност в световен мащаб. Подходящи са за хора, които нямат необходимите знания, възможности и време сами да управляват професионално спестяванията си, както и за инвеститори, които искат да постигнат добра диверсификация при сравнително малка инвестиция. 

Чрез Експат инвеститорите имат достъп до фондове от цял свят. А самата компания също управлява няколко договорни фонда с фокус върху световните пазари на акции и облигации, както и единствените у нас борсово търгувани фондове.

11-те ETF-а на Експат се търгуват на БФБ – София и на Frankfurt Stock Exchange и дават ликвидна експозиция към основните индекси на акции на 11 държави от региона на ЦИЕ – Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Сърбия, Македония, Румъния, България и Гърция.Сподели:  
Етикети: съвети, инвестиции, лични, безплатни, спестявания, Експат

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Идва ли златната ера на...

Идва ли златната ера на женския футбол? преди 7ч. 41мин.
До неотдавна женските футболни отбори трудно намираха стадиони, на които да тренират, а... още»
Осем факта за инвестициите на... Градът, в който живеят двамата... Топ 10 на най-добрите ресторанти в... 20 от най-красивите свещени места по...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...