Новини

Bitfinex опроверга слуховете за неплатежоспособност

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-10-08 15:33:46, видяна 688 пъти

Една от големите борси за търговия с криптовалути Bitfinex отговори на разпространяваните напоследък онлайн слухове, отричайки, че компанията е в “неплатежоспособност” или пък има банкови проблеми.

Опровержението на Bitfinex идва след появилата се миналата седмица информация, че банковият партньор на борсата - пуерториканската Noble Bank International, търси купувач и е изгубила като клиенти Bitfinex и свързаната с нея Tether, които имат един и същи главен изпълнителен директор.

Освен проблемите на Noble, онлайн блогъри твърдяха, че самата Bitfinex е в състояние на неплатежоспособност, позовавайки се на непотвърдена информация за затруднения при обработката на изтеглянето на фиатни пари през платформата.

От Bitfinex заявиха в официален блогпост, че “Bitfinex не е в неплатежоспособност, а постоянните статии, в които се твърди противното, няма да променят това.”

След като разкритикува разпространяващите информацията, че не могат да обосноват твърденията си, борсата пусна линкове към три сметки, които, според нея, “представляват малка част от активите на Bitfinex,” отбелязвайки, че в тях „няма фиатни пари”.

Според съдържанието на първия линк, Bitfinex има 148 467.26 биткойна, в сравнение с около 226 000 на 9 септември 2018 г., на стойност близо 980 млн. долара. Вторият линк показва етериум на стойност около 382 млн. долара, а третата сметка с EOS е на стойност около 200 млн. долара.

От борсата обявиха, че обвиненията в неплатежоспособност са целенасочена кампания, която се основава на измислици, добавяйки, че тегленията както на фиатни пари, така и на криптовалути, „функционират нормално: за евро, йена, британски паунд и щатски долар".

От компанията обаче признаха, че Bitfinex “продължава да има усложнения при фиатните транзакции,” но според борсата, това явление преобладава при повечето организации, свързани с криптовалути.

Bitfinex в момента е 12-ата най-голяма борса за криптовалути в света по дневен оборот.

Банковите проблеми на Bitfinex започнаха през април 2017 г., когато щатската Wells Fargo & Co. отказа да продължи сътрудничеството си с борсата. След това от Bitfinex заведоха дело срещу банката, което бе отхвърлено в съда.Сподели:  
Етикети: слуховете, опроверга, неплатежоспособност, Bitfinex

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...