Новини

Топ 10 на най-богатите хора във финансовата индустрия

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-10-08 12:30:45, видяна 251 пъти

Наскоро списание Forbes публикува тазгодишната си класация на най-богатите милиардери в САЩ.

От Business Insider са свели подреждането до най-богатите хора във финансовата индустрия, която включва инвестиции, търговия, хеджфондове и управление на средства.

Вижте кои са 10-те най-богати хора във финансовата индустрия.

10. Филип Аншуц

Състояние: 11.3 млрд. долара
Възраст: 78
Страна: САЩ
Индустрия: Инвестиции

Избягващият публичното внимание милиардер Филип Аншуц успя да натрупа състояние от петрол, железопътна индустрия, имоти, спорт и развлекателна индустрия.

Аншуц същи така е собственик на отбора от НХЛ Лос Анджелис Кингс, както и част от баскетболния отбор Лос Анджелис Лейкърс. Той притежава и няколко зали, сред които Стейпълс сентър в Лос Анджелис и 02 в Лондон.

Аншуц също така се опитва да построи най-голямата вятърна ферма в света в щата Уайоминг.

9. Дейвъд Тепър

Състояние: 11.6 млрд. долара
Възраст: 61
Страна: САЩ
Индустрия: Хеджфондове

Тепър основава своя хеджфонд Appaloosa Management през 1993 г. и в момента управлява активи на стойност 15 млрд. долара.

Тепър купи отбора по американски футбол Каролина Пантерс за 2.3 млрд. долара по-рано през годината.

През септември Тепър обяви, че неговата компания е ограничила притежанието си на щатски акции.

През май Appaloosa обяви, че е продала целия си дял в Apple, който преди това съставляваше над 7% от инвестиционния портфейл на компанията.

8. Стив Коен

Състояние: 13 млрд. долара
Възраст: 62
Страна: САЩ
Индустрия: Хеджфондове

Стив Коен ръководеше в продължение на години SAC Capital - един от най-успешните хеджфондове в историята. Коен бе принуден да закрие SAC, след като компанията се призна за виновна по обвинения в търговия с вътрешна информация.

Той основа Point72 Asset Management и започна да приема въшни капитали през 2018 г. В момента управлява 13 млрд. долара.

По-рано през годината служителка на компанията заведе дело по обвинения в полова дискриминация. Бившият президент на компанията Дъг Хейнс, който бе един от обвинените, напусна скоро след това. Делото бе отхвърлено във федерален съд миналата седмица и ще отиде на арбитражен съд.

Милиардер: Oткажете се от тези два навика, за да успеетеИ двата навика са свързани със самосъзнанието и са проблеми, които всеки може да разреши.


7. Стив Шварцман

Състояние: 13.8 млрд. долара
Възраст: 71
Страна: САЩ
Индустрия: Инвестиции

Стивън Шарцман основава Blackstone през 1985 г. заедо с Пит Питърсън. Компанията в момента е най-голямата в света в сферата на дяловото инвестиране и управлява активи на стойност 439 млрд. долара.

Заплащането на Шварцман през миналата година възлиза на 786 млн. долара, което го прави най-високо платения ръководител в индустрията на дяловото инвестиране.

В последните няколко години Шварцман се оттегли от ежедневното управление на компанията, но все още е активен при набирането на средства.

По-рано през годината Blackstone повиши Джонатан Грей до президент и главен оперативен директор, подготвяйки го да наследи Шварцман на поста главен изпълнителен директор.

6. Карл Айкан

Състояние: 16.3 млрд. долара
Възраст: 82 г.
Страна: САЩ
Индустрия: Инвестиции

Карл Айкан направи доходоносна кариера от внасянето на промени в подценени и лошо управлявани компании. Айкан, който основава своята инвестиционна компания през 1968 г., се превръща в един от влиятелните хора в света на финансите, инвестирайки в множество популярни компании, сред които RJR Nabisco, Philips Petroleum, Viacom, Marvel, Time Warner, Netflix и Herbalife.

Icahn Enterprises в момента управлява активи на стойност около 8 млрд. долара.

Айкан е заявявал, че не планира да се пенсионира. Той бе специален съветник на президента Доналд Тръмп по въпросите на регулацията до август 2017 г., когато се оттегли от тази длъжност.

{{page}}

5. Абигейл Джонсън

Състояние: 17.3 млрд. долара
Втзраст: 65 г.
Страна: САЩ
Индустрия: Управление на средства

Абигейл Джонсън заема длъжността главен изпълнителен директор на гиганта в сферата на договорните фондове Fidelity Investments от 2014 г., когато наследява поста от своя баща Нед Джонсън.

Нейният дядо пък основава компанията през 1946 г.

Джонсън притежава близо 24.5% от Fidelity, която управлява активи на стойност 2.5 трлн. долара.

Джонсън, която е първата жена начело на Fidelity, е известна с това, че избягва общественото внимание. По-рано през годината тя изнесе една от редките си речи, в която говори за неуместното поведение на работното място, като сексуален тормоз, във Fidelity.

Тя също така е поддържник на използването на биткойн.

4. Рей Далио

Състояние: 18.1 млрд. долара
Възраст: 69 г.
Страна: САЩ
Индустрия: Хеджфондове

Хеджфондът на Рей Далио Bridgewater Associates е най-големият в света, с глобален инвестиционен портфейл на стойност около 160 млрд. долара.

В последните години Далио се коцентрира повече върху благотворителната и консултантската си дейност. Той се включи в инициативата на Бил Гейтс и Уорън Бъфет и ще дари по-голяма част от богатството си за благотворителност.

Той също така разкри част от инвестицонните си тайни в 30-минутно видео в YouTube. Наръчникът му за принципите при управлението на средства пък е считан за нещо като библия в инвестиционния свят.

За да гарантира, че Bridgewater ще функционира и без него, Далио се оттегли от ръководните си длъжности, но все още продължава да участва в изготвянето на инвестиционната стратегия.

3. Джеймс Саймънс

Състояние: 20 млрд. долара
Възраст: 80
Страна: САЩ
Индустрия: Хеджфондове

Преди да революционира индустрията на хеджфондовете със своя математически подход, Джеймс Саймънс е работил като разбивач на кодове за Министерството на отбраната на САЩ, но е уволнен, след като разкритикувал военните действия в медиите.

След това оглавява математическия факултет в университета Стоуни Брук в продължение на десетилетие, но напуска през 1978 г., за да създаде компания за търговия с ценни книжа. Тази компания в момента се нарича Renaissance Technologies, а множеството й фондове управляват активи за над 57 млрд. долара.

През живота си досега Саймънс е дарил над 2.7 млрд. долара.

2. Томас Петерфи

Състояние: 20.2 млрд. долара
Възраст: 74
Страна: САЩ
Индустрия: Брокерски услуги

Томес Петерфи, който често е определян като бащата на дигиталнта търговия, основава Interactive Brokers през 1993 г. Той листва компанията на борсата през 2007 г., но все още притежава по-голямата част от нея.

Петерфи емигрира от Унгария в САЩ през 1965 г. без пари и без да говори английски език. Той започва кариерата си като програмист, а след това си купува място на борсата, за да търгува с опции през 70-те години. Петерфи създава преносимо компютърно устройство и го използва на пода на борсата - нещо, което дотогава никой друг не е правил.

Той също така е известен като отявлен противник на социализма и е поддръжник на президента Доналд Тръмп.

1. Уорън Бъфет

Състояние: 88.3 млрд. долара
Възраст: 88 г.
Страна: САЩ
Индустрия: Инвестиции

Главният изпълнителен директор на Berkshire Hathaway започва изумителната си инвестиционна кариера в ранна възраст. Като дете той разнасял вестници, а когато бил на 11 г., вече бил купил първите си акции — Cities Service Preferred на цена от 38 долара за акция, след което ги продава с печалба от 5 долара на акция.

Не успява да влезе в Харвардския университет, затова се насочва към Колумбийския, където се обучава при легендарния инвеститор Бенджамин Греъм, който става негов ментор. Бъфет е работил като финансов анализатор в началото на 50-те години, преди да създаде собствена инвестиционна компания.

Той купува текстилната компания Berkshire Hathaway през 1969 г. и я превръща в холдингова компания, под шапката на която извършва множество доходоносни инвестиции, които допринасят за огромното му лично състояние и за прякора му "Оракулът от Омаха."

Компаниите, които го правят богат, развиват дейност в най-различни сфери, но общото между тях е, че генерират огромни средства и предлагат стойност в дългосрочен план. Сред тях са Coca-Cola, American Express, Geico, Fruit of the Loom, Dairy Queen и General Motors.

Бъфет живее скромно и обича да хапва джънк фууд, но вероятно най-впечатляващото относно неговото състояние в размер на 88 млрд. долара е, че то не включва 31.5-те млрд. долара, които е дарил за благотворителност.

Той е добър приятел със съоснователя на Microsoft Бил Гейтс, с когото създават инициатива, приканваща милиардерите по света да дарят поне половината от състоянието си за благотворителност. Бъфет е казвал, че ще дари 99% от богатството си.Сподели:  
Етикети: хора, Финансовата, индустрия , Топ 10, най-богатите

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Ето как да изчислите данъка на...

Ето как да изчислите данъка на колата преди 18ч. 49мин.
По предложение на Столична община, "Информационно обслужване" АД изработи... още»
Пак скандал с Гражданската Слаби данни за китайската икономика... Евросъюзът удължи икономическите... Френската полиция ликвидира...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...