Новини

Ердоган: Убийството на Кашоги е било предварително планирано

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-10-23 13:19:38, видяна 177 пъти

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че убийството на журналиста Джамал Кашоги в консултството на Саудитска Арабия в Истанбул е било планирано, като отхвърли обясненията на Рияд за убийството и призова саудитския крал да потърси отговорност на всички замесени.

“Имаме сериозни доказателства, че убийството не е случайно, а е в резултат на предварително планирана операция,” заяви Ердоган в турския парламент. “Тъй като това е политическо убийство, ако има други съучастници в това престъпление, те също трябва да бъдат включени в разследването.”

Ердоган заяви, че всички отговорни, в това число и онези “на самия връх,” трябва да бъдат изправени пред правосъдието. Той също така призова идентифицираните до момента 18 души да бъдат съдени в Истанбул, информира Bloomberg.

Изказването на Ердоган слага край на продължилото два дни очакване, след като той обеща да разкрие “голата истина” по случая Кашоги.

Президентът се въздържа от замесването на крал Салман, заявявайки, че няма съмнения относно неговата честност и определяйки го като закрилника на най-светите обекти на исляма, което е признак за уважение.

Ердоган също така не спомена и влиятелния престолонаследник на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.Сподели:  
Етикети: предварително, убийството, Ердоган, било, планирано, Кашоги

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...