Новини

Какво научих от работата си в Amazon

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-12-25 12:01:01, видяна 340 пъти

Да работиш в Amazon е ужасно, казва Ерика Гелернер и допълва, че сега вече знае какво иска от бъдещата си работа. Когато попада в кабинета на лекаря в офиса, тя е претърпяла първата си паник атака.

За щастие, и последната. Спомня си, че не е имало специфичен катализатор – просто след месеци напрегната работа се е озовала трепереща и с тотално увредена самоувереност.

По думите на Ерика Гелернер културата на конкуренция в Amazon е толкова ожесточена, че е останала на работа там по-малко от година. Заемала е позиция в маркетинг отдела. Първоначално се чувствала ужасно, защото не е била достатъчно „амазонска“. Усещала се победена. Загубена.

Днес Ерика Гелернер не е вече така засрамена, за да не споделя историята си. Казва, че Amazon е ужасно трудно място за работа и повечето служители не оцеляват в такава среда. За краткото си пребиваване там е получила ценни уроци.

1. Не можете да избягате от работната култура на компанията
Може да сте получили мечтаната работа, но културата на компанията да провали всичко. Когато попаднете в такава среда, започвате да цените повече себе си и осъзнавате как искате да работите занапред.

Сега Ерика Гелернер не може да си позволи да игнорира компании, които имат практиката да награждават и да мотивират своите служители. Тя е ценна.

2. Открийте своята страст и избягвайте самодоволството
Преди да започне работа в Amazon, Ерика Гелернер е работила на две други места. Там е била сравнително увлечена в работата си, но и в двете фирми офис културата й е допадала. Било й е удобно и е чувствала удовлетворение.

Започвайки работа в Amazon, тя отново е средно заинтересована от задълженията си. Офис културата обаче я поваля на земята. Нямате представа колко нещастна бях, казва Гелернер. Нещастието я кара да се вгледа в нещата, които я правят щастлива. Така се замисля за бъдещето.

3. Бъдете учтиви
Избирайки да бъдете учтиви и мили, вие ще се сблъскате с пълното отсъствие на тези добродетели в Amazon. Там властват само победите. Те се награждават. Да си готов да помогнеш и да съчувстваш на някого – не.

7 навика, които спъват кариерата ниИскате ли да изведете кариерата си на следващото ниво?

 

Ерика Гелернер вярва, че колегите й в Amazon са били също добри хора, но офис средата ги е превърнала в хищници. Това е единственият начин за оцеляване.
Горда е, че въпреки престоя си в компанията, е успяла да спаси умението си да бъде мила и учтива.

4. Знайте кога е време да си тръгнете
Всеки един ден, виждайки какво се случва около нея, Ерика Гелернер е готова да напусне. Имало е случаи, в които съжалява, че не е напуснала още тогава. Не е смятала, че напрежението ще се отрази на душевното и умственото й здраве. Както и на отношенията й с хората извън офиса.

Бях тъжна по-често от всякога. Отблъснах приятелите си. Не можех да се справям, когато нещо в работата ми не вървеше. Увереността в способностите ми бе подкопана, казва Ерика Гелернер.

Не можеш да си тръгнеш от офиса на минутата, в която нещо те е провокирало да разбереш, че мястото ти не е тук. Оставайки обаче в този офис, не е здравословно решение. Страхът от провал ме държеше в тази среда, която бе разрушителна. Радвам се, че напуснах, казва Ерика Гелернер.

В бъдеще, допълва тя, няма да ме е страх как изглежда за другите решението ми да променя пътя си, поставяйки на първо място като приоритет своето благоденствие.Сподели:  
Етикети: работата, Amazon, Научих

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...