Новини

Всекидневни вещи, които използваме неправилно

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2018-12-29 05:05:01, видяна 154 пъти

Кутии за храна

Освен борбата пластмаса срещу стъкло, има още нещо, което трябва да знаете за кутиите. Знаете ли, че в квадратните или правоъгълните модели храната, която е в краищата, се нагрява повече в микровълновата фурна? Затова е по-добре да топлите в кръгли съдове.

Блендер

Когато използвате блендера, за да смелите оптимално бързо и ефективно продуктите, започнете с течните съставки, след което добавяйте по-твърдите продукти. Завършете с леда, който е най-твърдият.

Тостер

Видът на хляба, който препичате, влияе върху това на колко трябва да настроите тостера. Докато белите и сладките хлябове се затоплят бързо, по-тежките, като ръжения, отнемат повече време. При този вид, ако един хляб е на няколко дни, ще му трябва по-малко време, за да се препече. 

Готвене в микровълнова

Солта привлича микровълнова енергия, затова ако сложите предварително подправена храна, тя може да се изсуши. Решението е да я готвите, разбъркате и накрая да посолите. 

Съдомиялна

Проучване на Университета в Бирмингам установи, че трябва да подредите съдомиялната според изцапаните чинии, които имате. В средата на машината е най-силната струя, което я прави най-доброто място за съдове, изцапани от храна на базата на въглехидрати, като картофи или домати.

От друга страна, препаратът е в най-високата си концентрация в краищата, където тече обратно като водопад, което го прави най-ефективното място за храни на базата на протеини, като яйца, които се нуждаят от повече време за накисване.

Ножове

Големите кухненски ножове са достатъчно остри, без да се налага да се фокусирате върху това как ги държите. Много хора просто обвиват ръката си около дръжката.

Правилният начин обаче е да държите палеца и показалеца на пръстите по страните на острието. Това сцепление ще ви помогне да постигнете по-точни резени.

7 навика, които те правят беден Как така пак останах без пари в края на месеца?

 

Паста за зъби

Повечето хора слагат паста по цялата четка. Според зъболекарите обаче е достатъчно и само грахово зърно.

Банани

Как белите бананите? Маймуните го правят от дръжката. Но все пак хората сме по-умни, а по-лесният начин е от края им. Опитайте!

Четка за зъби

За да почистите оптимално добре зъбите, дръжте четката за зъби под ъгъл от 45 градуса към венците си. Не движете нагоре-надолу, а правете вълнообразни движения.Сподели:  
Етикети: вещи, неправилно, използваме, всекидневни

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...