Новини

Австралийската полиция търсила тяло по невярна карта от Google

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2019-01-02 15:27:16, видяна 471 пъти

Тялото на обявен за издирване австралиец е могло да бъде открито 18 месеца по-рано, ако издирващите не бяха разчитали на грешни данни от Google Maps, информира BBC, позовавайки се на местен съдебен лекар.

Дарел Саймън за последно е видян през ноември 2014 г. в къщата на своята приятелка на около 80 км от Бризбейн.

По онова време издирвателните екипи претърсвали намиращия се наблизо провинциален имот на Саймън, но неговите останки били намерени едва през май 2016 г. Официално смъртта му е обявена за самоубийство.

Принтираната карта, която полицията използвала, показвала неправилни граници на имота, информира BBC.

Това означавало, че доброволците, които се включили в издирването, покрили едва около половината от имота на Саймън в Лейдли Крийк Уест, според съдебния лекар от щата Кийнсленд Джон Лок.

"За голямо съжаление, при претърсването е била покрита едва половината площ, а това не трябваше да се случва," се казва в доклада на Лол, завършен през миналия месец.

Арестуваха младо момче за иглите в ягодите в АвстралияСпоред местните власти, кризата с игли в плодове в Австралия е изцяло дело на подражатели и шегаджии


Забавянето на откриването на тялото на Саймън "задълбочи скръбта на семейството и приятелите му, и най-вече на неговия баща", пише Лок.

Той обаче отбелязва, че буйната растителност може също да е предотвратила намирането на тялото на Саймън.

Останките му, в крайна сметка, били открити от следващите собственици на имота след период на засушаване, който намалил растителността.

В доклада на съдебния лекар се отбелязва, че Google Maps "не е била толкова полезна" за определянето на границите на имота, колкото други инструменти, с които разполага полицията.

Лок препоръчва полицията да използва висококачествени GPS системи и картографски данни, както и да подобри комуникацията си с доброволците.Сподели:  
Етикети: полиция, тяло, карта, Google, невярна, австралийската, търсила

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...