Новини

В тази ферма се отглеждат… мебели

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2019-01-06 09:01:59, видяна 259 пъти

Тази необичайна ферма е дело на английски предприемач. Той отглежда специални … мебели и различни предмети от интериора, прилагайки уникална технология. Тя помага на дървото да расте така, че да се превърне в стол или маса, а защо не в настолна лампа или рамка за огледало.

Фермерът твърди, че с умелост и творческо вдъхновение може да се насочи природата. Така всеки може да се сдобие с уникална мебел от живо дърво.

От незапомнени времена съществува особен вид създаване на ексклузивни мебели – те се отглеждат. Още древните гърци и египтяни са се увличали от този род експерименти. Да се създават живи мебели с помощта на техника за оформяне на короната на дърветата.Като правило, със създаването на толкова изискани и неповторими живи мебели са се занимавали само творчески натури от богатите слоеве на населението.

За да се постигнат възхитителни резултати, необходими са определени знания, търпение и естествено - 10 години в запас. Например, в началото на миналия век един американски банкер е посветил 11 години, за да създаде жив стол.

Тези хостели могат да съперничат и на най-добрите хотелиВече и тук говорим за дизайн

Днес техниката, с която се оформят короните на дърветата, се е обособила във вид изкуство - Pooktre (арбоскулптура).

Нейни родоначалници са Джон Крубсак и Аксел Ерландсон. Тя е хоби за доста хора в Европа. Активно се използва в ландшафтния дизайн.

През 2006 г. англичанинът Гуейн Манро решава да създаде ферма, която да произвежда живи мебели. Основано е цяло предприятие за масово отглеждане на мебели и предмети от интериора. Нарича се Full Grown.Сподели:  
Етикети: Отглеждат, мебели, ферма

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...