Новини

Колко струва на природата поредното ни пътешествие?

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2019-01-12 11:04:29, видяна 239 пъти

През последните години все по-лесно стана да се пътува. Това обаче носи своите минуси.. и то на природата, а оттам и на самите нас.

Благодарение на Mission Emission - дело на Oblik Studio, имаме на разположение нов калкулатор за пътуване без емисии. Той изчислява какво количество въглеродни емисии генерираме чрез избора си на дестинации. Освен това предлага екоустойчиви алтернативни решения.

Приложението предоставя информация и за въздействието на нашия приключенски дух върху околната среда. Потребителите могат да изчислят колко време е необходимо на едно дърво, за да абсорбира емисиите от CO2 в атмосферата, провокирани от поредното ни пътешествие.

Например част от цената за едно пътуване от по-малко от 200 км между Лос Анджелис и Сан Диего в малка кола на газ е 2.7 години едно дърво да абсорбира въглеродни емисии.

Това е най-зелената страна в светаВисоко горе в Хималаите се намира една от най-зелените страни в света

 

Калкулаторът е част от проект, чиято дел е да увеличи информираността на хората за глобалното замърсяване и неговите мащаби, както и да популяризира алтернативните решения.Сподели:  
Етикети: поредното, природата, пътешествие

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Идва ли златната ера на...

Идва ли златната ера на женския футбол? преди 7ч. 35мин.
До неотдавна женските футболни отбори трудно намираха стадиони, на които да тренират, а... още»
Осем факта за инвестициите на... Градът, в който живеят двамата... Топ 10 на най-добрите ресторанти в... 20 от най-красивите свещени места по...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...